Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση του ΑΣ Αλκίνοος στο νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας άρσης βαρών

αλκίνοος
21 Αυγούστου 2020 / 19:11

Στο μικρό χώρο που του έχει παραχωρηθεί κάτω από τη μεγάλη εξέδρα του ΕΑΚΚ, αθλητές και από άλλα αθλήματα πηγαίνουν και χρησιμοποιούν τα όργανα του Αλκίνοου για να προπονηθούν στα βάρη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άρση βαρών είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα που έχει προσφέρει πολλά μετάλλια και χαρές στην Ελλάδα, μια εποχή που «σάρωνε» κυριολεκτικά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ήλθε η πτώση και πλέον οι διακρίσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο και σε Ολυμπιακούς αγώνες λείπουν. Πολλές οι αιτίες, αλλά δεν θα τις αναλύσουμε σήμερα. 
Στην Κέρκυρα υπάρχει ο ΑΣ Αλκίνοος ο οποίος σχεδόν 25 χρόνια προσφέρει στον αθλητισμό και την άρση βαρών. Και λέμε και στον αθλητισμό, αφού στο μικρό χώρο που του έχει παραχωρηθεί κάτω από τη μεγάλη εξέδρα του ΕΑΚΚ, αθλητές και από άλλα αθλήματα πηγαίνουν και χρησιμοποιούν τα όργανα του Αλκίνοου για να προπονηθούν στα βάρη. Εκεί δουλεύει πολλές φορές και ο Π. Σκορδίλης με την κορυφαία αθλήτρια (Κ-20) της Ευρώπης Σπυριδούλα Καρύδη.
Δημιούργημα του Αλκίνοου είναι ένας παλιός αθλητής του Ολυμπιακού ο Ηρακλής Ροδίτης, ο οποίος πασχίζει όλα αυτά τα χρόνια, με πενιχρά μέσα και με ελάχιστες ως μηδαμινές βοήθειες. Ένας άνθρωπος που αγαπάει ιδιαίτερα το άθλημα και το υπηρετεί με αυταπάρνηση, χωρίς οφέλη. Ένας άνθρωπος που προβληματίζεται και για το παρόν και για το μέλλον, όχι μόνο του Αλκίνοου αλλά της ελληνικής άρσης βαρών γενικότερα. 
Βάζοντας μπροστά το καλό του αθλήματος και μετρώντας τις σημερινές ανάγκες, κατέθεσε μια πρόταση (ακολουθούν και άλλες) που ουσιαστικά πάει στους υποψηφίους προέδρους της Ομοσπονδίας ενόψει των επερχόμενων εκλογών και έχει σχέση με την ανάπτυξη του αθλήματος. 
Αναφέρει: Πρόταση του ΑΣ Αλκίνοοος Κέρκυρας προς τη νέα Διοίκηση της ΕΟΑΒ που θα εκλεγεί στις αρχαιρεσίες που προβλέπονται μέσα στο 2020. Πρόταση… προς το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ που θα του ανήκει πλέον ο ιστορικός για μας χώρος « ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ», να δημιουργήσει και να εξοπλίσει έναν χώρο μέσα στο Πανεπιστήμιο - που θα το ονομάσει ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ, θα το διαχειρίζεται η ΕΟΑΒ και θα μπορούν τα σωματεία του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής να έχουν έναν χώρο για προπονήσεις και την ανάπτυξη του αθλήματος.  Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις.