Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παλεύει για την άνοδο στην Ισπανία η Εθνική ομάδα κρίκετ

ΦΩΤΟ@ΕΛΟΚ
ΚΡΙΚΕΤ
30 Σεπτεμβρίου 2024 / 17:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των αγώνων στον Όμιλο που ήταν με αντιπάλους την Τσεχία, την Σερβία, την Κύπρο και το Λουξεμβούργο

ΜΑΛΑΓΑ. Η Εθνική ομάδα κρίκετ, που ανήκει στην Challenger division βρίσκεται στη Μάλαγα της Ισπανίας, όπου δίνει αγώνες κατάταξης με στόχο αρχικά να ανέβει κατηγορία ή στη χειρότερη περίπτωση να μείνει στην κατηγορία.

Ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των αγώνων στον Όμιλο που ήταν με αντιπάλους την Τσεχία, την Σερβία, την Κύπρο και το Λουξεμβούργο και η πορεία της ως το βράδυ της Κυριακής ήταν με νικηφόρο ξεκίνημα και νίκη επί του Λουξεμβούργου 197-149. Συνέχισε με ήττα 108-109 από την Σερβία, ενώ στο 3ο ματς νίκησε την Κύπρο 188-133 και στο 4ο την Τσεχία με 158-157.

Πέρασε στην επόμενη φάση όπου έχασε αρχικά από την Τσεχία 129-127, αλλά ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα με τo Λουξεμβούργο κατάφερε να περάσει τα 175 ρόνια (που έκανε η αντίπαλος) και θα βρεθεί στον τελικό και ταυτόχρονα έχει περάσει στα playoffs του Challenger Division.

Στα playoffs οι 2 πρώτες ομάδες του κάθε GROUP θα παίξουν από 2 φορές μεταξύ τους σε ένα όμιλο. Βάση κατάταξης, ο 1ος παίρνει μια θέση στον τελικό του Challenger Division και αντιμετωπίζει το νικητή του αγώνα μεταξύ της 2ης και 3ης ομάδας του ομίλου. Οι δύο ομάδες που θα βρεθούν στον τελικό προκρίνονται του χρόνου στη μεγαλύτερη κατηγορία Premier Division. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν ως την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Σίγουρα η εμφάνιση της Εθνικής μας ήταν κάτι παραπάνω από καλή, μπόρεσε αρχικά να πετύχει το στόχο της, να βρεθεί στην τετράδα των ομάδων που διεκδικούν την άνοδο και θα προσπαθήσει να το πετύχει για να ανέβει στην Premier division, κάτι που είναι στις δυνατότητές της και χρειάζεται στα ματς αυτά και λίγη τύχη για να φτάσει στον πρώτο στόχο που έθεσε φεύγοντας από το νησί. Αξίζουν συγχαρητήρια για την έως τώρα της πορεία.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια