Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα με ντέρμπι σε πρωτάθλημα και κύπελλο της ΕΠΣΚ (photos)

ΕΠΣΚ
19 Σεπτεμβρίου 2024 / 10:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

14 ομάδες θα πάρουν μέρος στην Α΄ κατηγορία και 18 στην Β΄ ενώ στο κύπελλο συνολικά 26 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή.

Έγιναν το βράδυ της Τετάρτης 18/09 στην αίθουσα του Συνδέσμου των διαιτητών οι κληρώσεις των τοπικών πρωταθλημάτων και του κυπέλλου από την ΕΠΣ Κέρκυρας, καθώς και η παρουσίαση του «ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα» που θα ισχύσει από φέτος.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χυτήρης αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ομάδων, τους εξήγησε ότι θα έπρεπε να περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ ώστε να ξέρει ποιες ομάδες είχαν δικαίωμα να μπουν στην κληρωτίδα για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο και αυτός ήταν ο λόγος της καθυστέρησης. Επίσης ανέφερε ότι 14 ομάδες θα πάρουν μέρος στην Α΄ κατηγορία και 18 στην Β΄ ενώ στο κύπελλο συνολικά 26 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή.

Η Ένωση θέλησε να τιμήσει τον ορθοπεδικό γιατρό κ. Σπ. Δαφνή για την προσφορά του 30 χρόνια τώρα στους αγώνες της Ένωσης, ενώ και ο γιος του που επίσης είναι γιατρός πλέον βοηθάει στο κομμάτι αυτό, ενώ από την πλευρά του ο τιμώμενος ευχαρίστησε για την τιμή την ΕΠΣΚ.

Κλήρωση κυπέλλου

Πρώτα έγινε η παρουσίαση του ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα και φάνηκε ότι δεν θα είναι δύσκολο για τις ομάδες, ενώ αυτό θα ανεβαίνει και στο site της Ένωσης. Ακόμη, παρουσιάστηκε και μια μπάλα η οποία είναι κατάλληλη για τα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα και η Ένωση όπως είπε θα μοιράσει από 5 σε κάθε σωματείο.

Η κλήρωση για το κύπελλο έγινε αρχικά και έβγαλε στην πρεμιέρα ένα μεγάλοι ζευγάρι το Θιναλιακός – Όλυμπος, δυο ομάδες που θα μπορούσαν με τη δυναμική τους να φτάσουν τελικό, αλλά μια θα μείνει έξω από το ξεκίνημα. Όπως είπε ο κ. Χυτήρης οι δυο πρώτες φάσεις του κυπέλλου θα είναι με αγώνες νοκ άουτ, ενώ το ΔΣ. αποφάσισε να ονομαστεί φέτος «Λάμπρος Γεωργακόπουλος» προς τιμήν ενός ανθρώπου που πρόσφερε πάρα πολλά στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.  

Το πρόγραμμα της 1ης φάσης

Θιναλιακός – Όλυμπος

Μ. Αλέξανδρος – Αναγέννηση Περιβολίου

ΟΦΑΜ – Φοίνικες

Δίας Κασσιόπης – Αστέρας Πετριτή

ΠΑΟ Σφακιανάκης Β΄- ΑΟ Παξοί

Εθνικός Περουλάδων – ΑΕ Λευκίμμης

Κρόνος Αργυράδων – Αχιλλέας Νυμφών

Ολυμπιάδα – Ηρακλής Σφακερών

ΑΕ Καναλίων – Ατρόμητος Στρογγηλής

Βολίδα – ΑΠΣ Μπενίτσες

ΠΑΟ Κορακιάνας – Κεραυνός Αγ. Νικολάου

Οδυσσέας – Ηρακλής Αγ. Δέκα

Θιναλιακός Β΄- ΠΑΟ Σφακιανάκης Α΄

Να σημειώσουμε ότι αν δυο ομάδες ήταν από την ίδια κατηγορία τότε η πρώτη που έβγαινε από την κληρωτίδα είναι γηπεδούχος, αν είναι από διαφορετικές κατηγορίες, τότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που παίζει στην μικρότερη κατηγορία. 

Κλήρωση Α΄ ΕΠΣΚ

Ακολούθησε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας όπου έβγαλε και αυτή ντέρμπι και μάλιστα δυο, η πρωταθλήτρια Αναγέννηση Περιβολίου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΑΜ που ως την προτελευταία αγωνιστική πέρσι διεκδικούσε τον τίτλο, ενώ η ΑΕ Λευκίμμης που έρχεται από την Γ΄ Εθνική, θα αντιμετωπίσει τον πολύ ενισχυμένο Θιναλιακό που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

ΑΕ Λευκίμμης – Θιναλιακός

Αναγγένηση Περιβολίου – ΟΦΑΜ

Ηρακλής Σφακερών – ΠΑΟ Σφακιανάκης

Κεραυνός Αγ. Νικολάου – Μπενίτσες

Όλυμπος – Κρόνος Αργυράδων

ΑΟ Παξοί – Ολυμπιάδα Καρουσάδων

ΑΟ Φοίνικες – Αχιλλέας Νυμφών

Κλήρωση Β΄ ΕΠΣΚ

Στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ θα πάρουν μέρος τελικά 18 ομάδες, τέσσερεις από τις οποίες θα είναι οι δεύτερες ομάδες Ολύμπου, Θιναλιακού, ΠΑΟ Σφακιανάκη και ΑΟ Φοίνικες, ουσιαστικά οι Ακαδημίες τους, ενώ η ΑΕ Καναλίων κατεβαίνει σε συνεργασία με την ομάδα των Λιαπάδων που δεν πρόλαβε να μπει στο μητρώο, όπως και ο Μ. Αλέξανδρος με την νέα ομάδα ΠΕΚΑ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Ατρόμητος Στρογγυλής – Όλυμπος Β΄

Αστέρας Σπαρτύλα – ΑΟ Κάβος

Δίας Κασσιόπης – Οδυσέας Αυλιωτών

Ομόνοια – Ηρακλής Αγ. Δέκα

Μ. Αλέξανδρος ΠΕΚΑ- ΠΑΟ Κορακιάνας

ΑΕ Φαιάκων – Θιναλιακός Β΄

Αο Βασιλάτικα - Βολίδα

Εθνικός Περουλάδων – ΑΕ Καναλίων ΑΟ Λιαπάδων

ΑΟ Φοίνικες Β΄ - ΠΑΟ Σφακιανάκης Β΄ 

Υπήρξαν κάποιες «μουρμούρες» για τις προκηρύξεις, αλλά εκτιμούμε ότι σωστά έπραξε η Ένωση και περίμενε τις εξελίξεις, γιατί θα έπρεπε να ξέρει τον αριθμό των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα και στα κύπελλα για να τις διαμορφώσει. Και αυτό θα έχει σχέση με μπαράζ αν χρειαστούν, με αριθμό ομάδων που θα υποβιβαστούν κλπ.

ΦΩΤΟ@ Σπ. Πίκουλας

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια