Η εξέδρα στο ΕΑΚΚ θα κατεδαφιστεί, και μετά;
Μπορεί να είναι θετική η είδηση της κατεδάφισης, περιμένουμε όμως παράλληλα ειδήσεις για έργα στο γήπεδο.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρασαν δυόμισι χρόνια από όταν εκτιμήθηκε ότι είναι επικίνδυνη, ακατάλληλη και κατεδαφιστέα η κερκίδα του Εθνικού Σταδίο, ενός κομματιού του ΕΑΚΚ που έχει ουσιαστικά έχει αφεθεί στην τύχη του. Τα πολλά προβλήματα για τον στίβο κυρίως, αλλά και το χέρσο χωράφι που έχει γίνει το γήπεδο ποδοσφαίρου έχουν κάνει ρεζίλι το νησί μας σε Πανελλήνιο επίπεδο και ο αγώνας των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν πρέπει κάποια στιγμή να δικαιωθεί, όχι μόνο γι αυτούς, αλλά και για τη νεολαία και τον αθλητισμό της Κέρκυρας που δικαιούνται ανθρώπινες, λειτουργικές και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις.
Μια ανάρτηση του Υφυπουργού κ. Στέφανου Γκίκα δείχνει ότι κάτι θετικό πάει να γίνει αλλά πρέπει να περιμένουμε και να δούμε και τη συνέχεια. Αναφέρει η ανάρτηση:
Αυτοψία στις προς κατεδάφιση κερκίδες του ΕΑΚΚ πραγματοποιήσαμε σήμερα μαζί με τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δρ. Ιωάννη Βλάσση και τον Πρόεδρο του ΕΑΚΚ Κώστα Αγάθο, παρουσία Αρχιτέκτονος Μηχανικού. H μελέτη της κατεδάφισης των κερκίδων έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα.
Βέβαια τέτοιες ανακοινώσεις δείχνουν γνώση του προβλήματος, σχεδιασμό και θέληση επίλυσης του, αλλά η ουσία στις περιπτώσεις αυτές είναι η υλοποίηση τους. Όχι όμως για την κατεδάφιση που εύκολα μπορεί να γίνει, αλλά και απάντηση μετά για το «τι μέλλει γενέσθαι;».
Είναι εγκαταλελειμμένο το γήπεδο όλα αυτά τα χρόνια, ήλθε είδε και απήλθε ο πρώην Υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, ενώ στην πορεία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει στη θέση της προς κατεδάφιση εξέδρας να φτιαχτεί μια νέα η οποία θα βοηθήσει να δημιουργηθούν χώροι απαραίτητοι για τους αθλούμενους (αποδυτήρια, μπάνια, τουαλέτες, γραφεία, αίθουσες ενδυνάμωσης κλπ). Η κατεδάφιση είναι εύκολη έστω και αν πάρει (μετά τον χαρακτηρισμό της σαν ακατάλληλη) τρία χρόνια για να γίνει (αν γίνει τους επόμενους έξι μήνες), αλλά χωρίς σχεδιασμό για αντικατάσταση δεν λύνει κανένα από τα τεράστια σημερινά προβλήματα του χώρου.
Μην ξεχνάμε ότι στο γήπεδο, πρέπει να αλλαχθεί το ταρτάν (τελευταία παρέμβαση επί Νομαρχίας Α. Παγκράτη), να φτιαχτεί σκέπαστρο για προπονήσεις των παιδιών του στίβου το χειμώνα, να καλυφθούν οι ανάγκες σε όργανα για το στίβο, αλλά και να φτιαχτεί ο χλοοτάπητας ώστε να μπορεί να γίνει ματς ποδοσφαίρου.
Πριν τρία χρόνια γίναμε ρεζίλι όταν δεν υπήρχε γήπεδο ποδοσφαίρου με χόρτο για να παίξει η ΑΕ Λευκίμμης κύπελλο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ευτυχώς φέτος στην κλήρωση δεν έπεσε ομάδα της Super League 2 στην ΑΕΛ, γιατί τότε θα γινόταν ακόμη μια φορά ρεζίλι η Κέρκυρα.
Μπορεί να είναι θετική η είδηση της κατεδάφισης, περιμένουμε όμως παράλληλα ειδήσεις για έργα στο γήπεδο.. Άλλωστε εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια