Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το παλεύουν οι άνδρες του κρίκετ για πρόκριση στο Παγκόσμιο

ΚΡΙΚΕΤ
23 Αυγούστου 2024 / 18:47
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η πρεμιέρα δεν ήταν καλή για την Ελλάδα αφού έχασε 122-162 από την Δανία με κορυφαίο τον Χ. Μπογδάνο ο οποίος επανήλθε στην Εθνική.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κρίκετ θα είναι Ολυμπιακό άθλημα στην επόμενη Ολυμπιάδα, με την Εθνική μας ομάδα να έχει στόχο να διεκδικήσει την πρόκριση της στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Πριν από αυτήν όμως θέλει να περάσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το 2026 με συμμετοχή είκοσι (20) ομάδων σε Ινδία και Σρι Λάγκα. Για να μπορέσει να βρεθεί στα τελικά του Παγκοσμίου, βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στη νήσο του Γκέρνσεϊ, που βρίσκεται στη θάλασσα της Μάγχης, απέναντι από τις Νορμανδικές ακτές. Ένα νησί κτήση του Βρετανικού Στέμματος, που έχει έκταση όσο δυο φορές οι Παξοί και περίπου 65.000 κατοίκους.

Αντίπαλοι της Εθνικής μας Δανία, Κύπρος, Ισπανία και Τσεχία, με την αποστολή να απαρτίζεται από τους Χρ. Μπογδάνο, Αν. Γαστεράτο, Σπ. Βασιλάκη, Γ. Γαλάνη, Ν. Κατέχη, Ali Raza, Afridi Sajid, Tahir Muhammed, Ali Muaaz, Moammad Aslan, Ashraf Zubair, Singh Amarpreet Mehmi , Shadab Smader, Khan Sinan. Προπονητής είναι ο Κώστας Βασιλάς.

Δυστυχώς δεν υπάρχει περιορισμός των ξένων που αγωνίζονται σε μια ομάδα και είναι λυπηρό η Εθνική μας να έχει μόλις πέντε (5) Έλληνες αθλητές στους αγώνες αυτούς.

Η πρεμιέρα δεν ήταν καλή για την Ελλάδα αφού έχασε 122-162 από την Δανία με κορυφαίο τον Χ. Μπογδάνο ο οποίος επανήλθε στην Εθνική. Είναι γιος του γιατρού Δ. Μπογδάνου, παλιού αθλητή και παράγοντα του κρίκετ, ενώ και ο παππούς του Τάκης, εκτός από ποδοσφαιριστής του ΑΟ Κέρκυρα (Β΄ Εθνική τέλη δεκαετίας ΄60 και αρχές ΄70) ήταν σπουδαίος αθλητής του κρίκετ. Να σημειώσουμε ότι η Δανία είχε επαγγελματίες παίκτες στη σύνθεσή της και η προσπάθεια της δικής μας ομάδας ήταν πολύ φιλότιμη, αλλά δεν φτάνει αυτό. Σάββατο (24/8) θα αντιμετωπίσουμε την Κύπρο.

Να σημειώσουμε ότι για να προκριθεί η Ελλάδα πρέπει να τερματίσει πρώτη στον Όμιλο και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει την πρώτη ομάδα του Ομίλου που μετέχουν οι ομάδες Εσθονία, Βουλγαρία, Γκέρνσεϊ, Φινλανδία, Μάλτα. Πολύ δύσκολο αυτό, σχεδόν ακατόρθωτο, αλλά η Εθνική μας πήγε εκεί να το παλέψει.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια