Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα στη Ζάκυνθο για  τον Αστέρα Πετριτή

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
23 Αυγούστου 2024 / 11:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Αστέρας Πετριτή θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τη Ζάκυνθο

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής έγινε από την ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής (23/8) με τον Αστέρα Πετριτή να είναι η μοναδική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Κέρκυρας.

Την κλήρωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Ζέτα Θεοδωρακοπούλου με καλεσμένο τον προπονητή της Εθνικής Νέων και πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος  πέρσι ως προπονητής του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 2ου ομίλου Γ' Εθνικής και κέρδισε την άνοδο στην SL2, καθώς και το Κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας.

Ο Αστέρας Πετριτή θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τη Ζάκυνθο, αφού στην πρεμιέρα θα πρέπει να ταξιδέψει στο νησί του Ιονίου για να αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή ομώνυμη ομάδα.

Η  πρώτη αγωνιστική  (22/9) περιλαμβάνει τα ματς:

Σβορώνος – Ανθούπολη

Ολυμπιακός Βόλου – Αλεξάνδρεια

Ζάκυνθος – Αστέρας Πετριτή

Αμβρακικός – Τρίκαλα

Αναγέννηση Καρδίτσας – Άρης Φιλιατών

Θεσπρωτός – Ερμής Αμυνταίου

Αναγένννηση Άρτας – Τηλυκράτης

Κοζάνη – Πιερικός

Ατρόμητος Παλαμά - Αιγινιακός

Να σημειώσουμε ότι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος συρρικνώθηκαν σε 69, αφού τελευταία στιγμή, μετά τον Παναρκαδικό που δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος, ακόμη μια ομάδα του 3ου Ομίλου, ο Αιολικός Μυτιλήνης αποσύρθηκε και δεν μπήκε στην κλήρωση, με αποτέλεσμα ο 3ος Όμιλος να έχει 16 ομάδες, ενώ 17 θα έχει ο 4ος και με 18 ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε 1ο και 2ο Όμιλο. Οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ομίλων θα κερδίσουν την άνοδο στην Super League 2, ενώ περιμένουμε αλλαγές στην προκήρυξη  αλλαγές που θα έχουν σχέση και με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Με βάση την τωρινή, υποβιβάζονται 7 ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ οι 4 ομάδες που θα τερματίσουν στην 11η θέση κάθε Ομίλου θα μπουν  σε διαδικασία μπαράζ για να υποβιβαστούν οι 2. Αναμένεται να αλλάξει αυτό και να υποβιβαστούν μόνο 4 ομάδες από κάθε όμιλο.

ΦΩΤΟ@ ΕΠΟ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια