Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είπε όχι στη Γ΄ Εθνική, η Αναγέννησης Περιβολίου

Η πρωταθλήτρια Κέρκυρας 2024 Αναγέννηση ΔΕΝ δέχθηκε να παίξει στην Γ΄ Εθνική ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
26 Ιουλίου 2024 / 16:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως όμως για το οικονομικό, αφού όλοι ξέρουμε ότι τα έξοδα μιας ερασιτεχνικής, κερκυραϊκής ομάδας να συμμετάσχει ξεπερνούν κατά πολύ τις 150.000€.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως εδώ και ένα μήνα είχαμε γράψει η Αναγέννηση Περιβολίου θα ήταν μέσα στις ομάδες που θα έπαιρνε πρόσκληση από την ΕΠΟ ώστε να παίξει στην Γ΄ Εθνική. Και αυτό γιατί από πολλές περιοχές της Ελλάδας τα μηνύματα ήταν σαφή, αρκετές ομάδες δεν θα δήλωναν συμμετοχή και θα έπρεπε να συμπληρωθούν τα κενά, από τις επιλαχούσες.

Από τις 72 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόλις 61 ανταποκρίθηκαν και έμειναν 11 κενές θέσεις για τη νέα σεζόν ώστε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 18 ομάδες σε τέσσερις Ομίλους, όπως αναφέρει η προκήρυξη. Τις κενές θέσεις θα έπρεπε να τις καλύψουν οι επιλαχούσες ομάδες των μπαράζ των πρωταθλητριών των ΕΠΣ και η ομάδα του Περιβολίου ήταν μια από αυτές.

Η πρόσκληση της ΕΠΟ για να συμμετάσχει η Αναγέννηση στην Γ΄ Εθνική, όπως μας ενημέρωσε μέλος της Διοίκησης, ήλθε Πέμπτη στην ομάδα. Μια πρόσκληση που η ομάδα του Περιβολίου ΔΕΝ αποδέχθηκε και ΔΕΝ θα παίξει στην Γ΄ Εθνική (θα συμμετάσχει κανονικά στην Α΄ ΕΠΣΚ) για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως όμως για το οικονομικό, αφού όλοι ξέρουμε ότι τα έξοδα μιας ερασιτεχνικής Κερκυραϊκής ομάδας να συμμετάσχει ξεπερνούν κατά πολύ τις 150.000€. Δεν κατεβαίνει στη Γ΄ Εθνική η Αναγέννηση μας διαβεβαίωσε το μέλος της διοίκησης, ενώ η ομάδα προσπαθεί να στελεχώσει το ρόστερ της αφού κάποιοι παίκτες από την περσινή ομάδα έφυγαν μετά το τέλος των μπαράζ ανόδου.

Και δεν είναι μόνο η Αναγέννηση που δεν αποδέχθηκε από τις επιλαχούσες την πρόσκληση, μια από τις ομάδες που το έκανε και συμμετείχε στα μπαράζ στον ίδιο Όμιλο, είναι η Θύελλα Ελεούσας (Ιωαννίνων) όπου μάλιστα έκανε και ΓΣ την Πέμπτη για το σκοπό αυτό, αλλά αποδείχθηκε άκαρπη.

Η κατάσταση είναι πλέον τραγελαφική στην κατηγορία αυτή, δεν θέλουν ή δεν μπορούν, δεν βρίσκονται ομάδες να καλύψουν τα κενά. Πιθανόν να έχουμε στο τέλος Ομίλους με λιγότερες από 18 ομάδες. Ίσως θα πρέπει να δει η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. Για τη νέα σεζόν βεβαίως, αφού το νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ εκλέχθηκε μόλις 5 ημέρες πριν.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια