Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο πενθεί τον Φώτη Μπόγδο

Ο Φώτης Μπόγδος (δεξιά), άφησε στο «πόστο του» το γιο του Σπύρο (αριστερά), στη μέση ο Τσέχος Jacus παίκτης-προπονητής (πριν λίγα χρόνια) του Ατρόμητου ΦΩΤΟ@ΣΠ. ΜΠΟΓΔΟΣ
ΑΠΩΛΕΙΑ
16 Ιουλίου 2024 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Σπ. Μέριανος: «Τι να πρωτοθυμηθείς και τι να πρωτοκαμαρώσεις από αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απώλεια του Φώτη Μπόγδου έκανε αίσθηση στον ποδοσφαιρικό κόσμο του νησιού, όλοι γνωρίζουμε τους τεράστιους αγώνες και την προσφορά του στο ποδόσφαιρο το οποίο είναι φτωχότερο μετά την απώλεια. Έφυγε ο ποδοσφαιριστής, ο προπονητής, ο παράγοντας, ο πατέρας, ο αγωνιστής αλλά άφησε πίσω του παρακαταθήκη τόσο τον Ατρόμητο που αγάπησε και τον υπηρέτησε όσο και την οικογένειά του (γιατί ήταν μέρος της οικογένειάς του), όσο και το γήπεδο που έβαλε και αυτός πλάτη (και όχι μόνο) για να έχει το δικό του σπίτι η λατρεμένη του ομάδα, με το γιο του Σπύρο να συνεχίζει την στήριξη.

 

Η ΕΠΣΚ

 

«Ο Φώτης Μπόγδος , το συνώνυμο του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ, πλέον δεν είναι κοντά μας. Η μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο τόσο ως ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αλλά και στην συνέχεια ως διοικητικός παράγοντας από την ίδρυση του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος, τον συγκαταλέγει ως έναν από τους πιο μαχητικούς διεκδικητικούς αλλά και από τους τελευταίους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου της Κέρκυρας που ευτυχώς βρήκε μιμητές μέλη της οικογένειας του για την δραστηριότητα της ομάδας που τόσο υπηρέτησε.

Να είστε σίγουροι ότι ο Φώτης Μπόγδος ζει και θα βρίσκεται πάντα στο γήπεδο της Στρογγυλής, σε ένα χώρο που μόχθησε και αγάπησε.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αποβιώσαντος και επιφυλάσσεται για την τιμητική του βράβευση στο προσεχές πρωτάθλημα. Αιωνία η μνήμη του».

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση και δείχνει το μέγεθος της απώλειας, του ταμεία της ΕΠΣΚ κ. Σπ. Μέριανου για τον Φ. Μπόγδο που αναφέρει: «Τι να πρωτοθυμηθείς και τι να πρωτοκαμαρώσεις από αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Η αγάπη του για το Ποδόσφαιρο και τον Ατρόμητο αστείρευτη... όσοι είχαμε την τύχη να τον ζήσουμε από κοντά νιώθαμε τι ακριβώς έκανε αυτός ο άνθρωπος για αυτή την ομάδα. Άξιος επαγγελματίας και ένας υπέροχος οικογενειάρχης, σύζυγος, πατέρας, παππούς. Η παρακαταθήκη του, η Αγαπημένη του Ειρήνη, τα τρία παιδιά του και τα εννέα εγγόνια του. Ο πόνος και η πίκρα σίγουρα μεγάλη τώρα.αλλά, στην πορεία θα γίνουν Αγάπη και Περηφάνια για αυτόν τον άνθρωπο τον Φώτη, τον Συζυγό, τον πατέρα, τον παππού. Είμαι τυχερός που τον γνώρισα μέσα από το ποδόσφαιρο και τον Ατρόμητο όπου αγωνίστηκα 3 χρόνια και μου έλεγε: ΚΑΡΕΚΑ από όταν σε γνώρισα έχω δύο γιους, οι συμβουλές του και η αγάπη του τεράστια και αμοιβαία στο πρόσωπο μου. Καλό Ταξίδι Αγαπημένε μου Πρόεδρε, Φίλε, Αδελφέ και Πατέρα. Καλό Ταξίδι ΦΩΤΗ ΜΠΟΓΔΟ».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια