Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΠΟ θα ζητήσει από την Αναγέννηση να παίξει Γ΄ Εθνική;

Γ΄ Εθνική
12 Ιουλίου 2024 / 15:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Αναφέραμε την περασμένη εβδομάδα ότι όλο και πληθαίνουν οι ομάδες που ανακοινώνουν πως δεν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και είναι πλέον πολύ πιθανό να κληθεί και η Αναγέννηση Περιβολίου, που είναι 6η επιλαχούσα να συμμετάσχει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναφέραμε την περασμένη εβδομάδα ότι όλο και πληθαίνουν οι ομάδες που ανακοινώνουν πως δεν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και είναι πλέον πολύ πιθανό να κληθεί και η Αναγέννηση Περιβολίου, που είναι 6η επιλαχούσα να συμμετάσχει. Η λογική λέει ότι θα κληθεί να κάνει αυτό και η πρόσκληση θα γίνει αφού γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής (τελευταία ημέρα η 19η Ιουλίου) και ανάλογα με αυτές η ΕΠΟ θα καλέσει τις επιλαχούσες ομάδες να καλύψουν τα κενά.

Υπάρχει βέβαια και διάταξη στην προκήρυξη του πρωταθλήματος που αναφέρει ότι δύναται η ΕΠΟ ανάλογα με τις συμμετοχές να κρίνει σε πόσους Ομίλους και με πόσες ομάδες θα κάνει το πρωτάθλημα, αλλά θεωρούμε ότι δεν θα αλλάξει κάτι, θα είναι πρωτάθλημα με 4 ομίλους των 18 ομάδων έκαστος. Σε αυτή την περίπτωση η Αναγέννηση θα πάρει την πρόσκληση συμμετοχής επειδή ακόμη μια ομάδα δήλωσε πως δεν θα πάρει μέρος και είναι ο Ελλοπιακός.

Είναι η πρωταθλήτρια Βοιωτίας 2022-23 που έπαιξε στην Γ΄ Εθνική (3ος Όμιλος) τη σεζόν που έληξε και όπου μετά από την Γ.Σ. των μελών της που έγινε 8/7 αποφασίστηκε ότι η ομάδα δεν θα παίξεις την Γ΄ Εθνική, αλλά στο τοπικό πρωτάθλημα.

Συνοψίζοντας έως τώρα όλα όσα έχουν ανακοινωθεί, έξι (6) ομάδες οι Ολυμπιακός Β΄, Παναθηναϊκός Β΄, Νίκη Ευκαρπείας, Ιαλυσός Ρόδου, Αλμυρός Γαζίου και Ελλοπιακός δεν θα δηλώσουν συμμετοχή (εκτιμώ ότι θα έχουμε και άλλες εκτός των έξι και θα μεγαλώσει ο αριθμός), οπότε θα κληθούν οι πρώτες έξι (6) επιλαχούσες ομάδες από τα μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ να πάρουν τη θέση τους, ανάμεσά τους είναι και η Αναγέννηση Περιβολίου.

Όλα εκεί οδεύουν και μόνο αν η νέα διοίκηση που θα αναλάβει την ΕΠΟ μετά τις εκλογές στις 22 Ιουλίου αλλάξει κάτι, δεν θα συμβεί. Εκτιμούμε ότι δεν θα το κάνει και η ομάδα του Περιβολίου μπορεί να είναι η δεύτερη εκπρόσωπος του νησιού μας στην Γ΄ Εθνική (αν δεχθεί). Υπομονή 2,3 εβδομάδες ακόμη.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια