Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χάλκινα μετάλλια στο Βαλκανικό για Ζάραγκα και Κουλούρης (photos)

ΣΕΓΑΣ
07 Ιουλίου 2024 / 11:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στους αγώνες αυτούς πήγαν περισσότερο για να προετοιμαστούν καλύτερα ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα πάρουν μέρος και φυσικά ήθελαν ένα μετάλλιο από αυτή τη διοργάνωση και τα κατάφεραν

Στο Μάριμπορ της Σλοβενίας έγινε το Σάββατο (6/7) το Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου Κ18 με την παρουσία δυο παιδιών από την Κέρκυρα, της Μελίνας Ζάραγκα και του Αρσένη Κουλούρη. Και τα δυο παιδιά από φέτος ανήκουν στον Παναθηναϊκό (ήταν σε Κερκυραϊκό και ΑΕ Λευκίμμης αντίστοιχα) και προπονητή έχουν τον Ομοσπονδιακό Παύλο Σκορδίλη).

Στους αγώνες αυτούς πήγαν περισσότερο για να προετοιμαστούν καλύτερα ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα πάρουν μέρος και φυσικά ήθελαν ένα μετάλλιο από αυτή τη διοργάνωση και τα κατάφεραν κερδίζοντας και οι δυο το χάλκινο και μάλιστα στο ίδιο αγώνισμα το άλμα τριπλούν. Δεν έπιασαν τις επιδόσεις τους, αλλά δεν ήταν αυτό το ζητούμενο, είναι χαρακτηριστικό ότι π.χ. ο Αρσένης είχε μόνο δυο έγκυρα άλματα και τέσσερα άκυρα και εκεί εστιάζεται περισσότερο η προετοιμασία του, γιατί είναι ένας αθλητής που κάνει λίγο χρόνο (σχετικά) στίβο και βελτιώνει μέρα με την μέρα την τεχνική του αφού έχει πολλές δυνατότητες να φτάσει πολύ ψηλά. Η Μελίνα έδειξε πόσο μαχήτρια είναι ήθελε το μετάλλιο και το πήρε στο τελευταίο της άλμα αφού ως τότε ήταν στην 4η θέση. Και τα δυο παιδιά θεωρούμε ότι θα είναι απόλυτα έτοιμα για το Πανευρωπαϊκό και εκεί θα κυνηγήσουν το μετάλλιο.

Δεκαέξι αθλήτριες πήραν μέρος στο τριπλούν γυναικών, εκτός από τις Βαλκανικές χώρες και από Ουκρανία υπήρχε αθλήτρια. Η Birdel Esmanur από την Τουρκία ήταν 1η με 12,92μ., η Σέρβα Nisic Marija 2η με 12,85μ. και η Μελίνα Ζάραγκα ήταν 3η με άλμα στα 12,82μ. και αντίθετο άνεμο στα -2,1.

Ο Ουκρανός Havryliuk Stanislav  ήταν 1ος  στο τριπλούν ανδρών με 15,46μ., ο Ρουμάνος Stan Alexandru 2ος με 15,06μ.  ενώ έχοντας μόνο δυο έγκυρα ο Αρσένης Κουλούρης με 14,94μ. στο 2ο άλμα του (είχε και 14,92μ. στο 4ο), μεταξύ 14 αθλητών πήρε το χάλκινο μετάλλιο, σε αγώνα που εκτός από τις Βαλκανικές χώρες ήταν και αθλητές από Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία και Ισραήλ.

Να σημειώσουμε ότι η άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την παρουσία όλων των 42 παιδιών, πήραν 16 μετάλλια (2 χρυσά, 6 ασημένια και 8 χάλκινα), ενώ έκαναν πολύ καλές επιδόσεις.

Η αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα το πρωί της Κυριακής και σε αυτήν εκτός της Μελίνας και του Αρσένη ήταν και ο προπονητής τους Παύλος Σκορδίλης.

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ@Π. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ, στο Μάριμπορ με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας, «οι εκπρόσωποι» του Κερκυραϊκού στίβου Μ. Ζάραγκα, Π. Σκορδίλης και Αρ. Κουλούρης

 

ΦΩΤΟ 2@ Π. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ, Ο Αρ. Κουλούρης και η Μ. Ζάραγκα, με τα μετάλλια στο στήθος, με τον προπονητή τους Π. Σκορδίλη

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια