Κυριακή 06.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έως και 12 ομάδες δεν θα δηλώσουν συμμετοχή

Γ΄ Εθνική
05 Ιουλίου 2024 / 15:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Γ΄ Εθνική των 4 ομίλων και των 72 ομάδων, είναι για πολλά σωματεία μια δύσκολη κατηγορία, κυρίως το οικονομικό είναι δυσβάστακτο για ερασιτεχνική ομάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Γ΄ Εθνική των 4 ομίλων και των 72 ομάδων, είναι για πολλά σωματεία μια δύσκολη κατηγορία, κυρίως το οικονομικό είναι δυσβάστακτο για ερασιτεχνική ομάδα. Είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο υπάρχουν ομάδες που δεν δηλώνουν καν συμμετοχή και επιλέγουν να παίξουν στο τοπικό, ενώ έχουμε και κατά τη διάρκεια τη σεζόν αποχωρήσεις, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Για τη νέα σεζόν 2024-25 ήδη έχουμε τρεις ομάδες που ενώ έχουν δικαίωμα συμμετοχής επέλεξαν να αγωνιστούν στα τοπικά πρωταθλήματα (Νίκη Ευκαρπείας, Αλμυρός Γαζίου Χανίων, Ιαλυσός Ρόδου), ενώ είναι οριστική η απόφαση των ΠΑΕ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, να μην «κατεβάσουν» ερασιτεχνικό τμήμα μετά τον υποβιβασμό των Β ομάδων από τη Super League 2.

Πέραν αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες ομάδες φαίνεται ότι δυσκολεύονται και το σκέφτονται πολύ σοβαρά αν ως τις 19 Ιουλίου δηλώσουν συμμετοχή, για διαφορετικούς λόγους. Αναφέραμε το οικονομικό, μια θηλιά για τα σωματεία αφού τα έσοδά τους είναι ελάχιστα και είναι ο λόγος που κάποια από αυτά δεν μπορούν ούτε καν να συμπληρώσουν τις θέσεις σε ένα Δ.Σ., η ευθύνη είναι μεγάλη και στο οικονομικό και στο οργανωτικό κομμάτι.

Στις ομάδες αυτές περιλαμβάνονται ο Ελλοπιακός (Βοιωτίας), εκεί δεν κινείται τίποτε, ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν βρει την επόμενη ομάδα τους. Άσχημα νέα και για τη Χανιώτη (Χαλκιδικής), που πρωταγωνίστησε τα προηγούμενα χρόνια στη Γ Εθνική, αλλά και για τον ΑΟ Τρίκαλα, όπου μια διοικούσα επιτροπή κάνει επαφές με τυχόν ενδιαφερόμενους, ώστε να βρει κάποια λύση για κατέβει στη Γ’ Εθνική. Επίσης η Ρόδος μετά την αποχώρηση του Τ. Μαρτίνη (έκανε κουμάντο χρόνια), προβληματίζει αν θα μπορέσει να πάρει μέρος, ενώ σιγή ιχθύος έχουμε στον Ηλυσιακό τις τελευταίες μέρες. Ο άλλοτε κραταιός Παναρκαδικός, που κέρδισε την άνοδο του στη Γ Εθνική μέσω των μπαράζ έχει θέμα με διοίκηση, όπως και ο Παναιγιάλειος και ίσως ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας να μη βρει τις λύσεις για να παίξει στην κατηγορία.

Μάλιστα στην προκήρυξη του πρωταθλήματος που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν 3,4 μέρες από την ΕΠΟ, υπάρχει πρόβλεψη ακόμα και να διαφοροποιηθεί ο σχεδιασμός σε ότι αφορά τους 4 Ομίλους των 18 ομάδων έκαστος και δεν απέχει πολύ από το να γίνει. Εκτιμώ οι τέσσερις όμιλοι (με γεωγραφικά κριτήρια) λόγω αποστάσεων ότι θα μείνουν, αλλά το πιο πιθανό είναι να μειωθούν οι ομάδες στις 16 αν δεν βρεθούν αντικαταστάτριες. Έχουμε ένα ενδιαφέρον καλοκαίρι για την κατηγορία αυτή, που θα αργήσει να ξεκαθαρίσει.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια