Κυριακή 07.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προτάσεις της ΕΠΣΚ για την λειτουργία των υποδομών

ΕΠΣΚ
04 Ιουλίου 2024 / 15:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το μέλλον και του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου είναι στις υποδομές και όσο πιο σωστά οργανώνονται και λειτουργούν τόσο μεγαλύτερα οφέλη θα έχουμε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μέλλον και του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου είναι στις υποδομές και όσο πιο σωστά οργανώνονται και λειτουργούν τόσο μεγαλύτερα οφέλη θα έχουμε. Η νυν διοίκηση της Ένωσης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Υποδομών κ. Ν. Κουρσάρη μπροστάρη, προσπαθεί αν κάνει ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά και είναι γεγονός ότι παρ΄ ότι μειώθηκαν οι ομάδες που παίρνουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα (μοιραία και οι ομάδες υποδομών), έχει φτιάξει μια δομή που βοηθάει περισσότερο ομάδες και αθλητές, ενώ προσπαθεί για ακόμη καλύτερη οργάνωση που θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

Πολύ σωστά και πολύ ενωρίς με έγγραφο στις ομάδες, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ν. Κουρσάρης, ενημέρωσε για τις σκέψεις και το πλάνο της νέας σεζόν, ζητώντας παράλληλα από τις ομάδες να δώσουν και τις δικές τους προστάσεις ούτως ώστε να συνθέσει τέτοιες καταστάσεις που θα είναι προς το καλό όλων.

 

Το έγγραφο του κ. Ν. Κουρσάρη

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Έχοντας αναλάβει τις αρμοδιότητες του τμήματος υποδομών και αφού μαζί αντιπαλέψαμε συνήθειες που είχαν παγιωθεί, με διάλογο και επιμονή, προσπαθήσαμε να γίνουν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές.

Καταφέραμε να έχουμε καλύτερα πρωταθλήματα με κανονική αγωνιστική διάρκεια στις κατηγορίες Κ16, Κ14, Κ12 και την συνεχή ροή τους ανά αγωνιστική κάθε Σαββατοκύριακο, αποκτώντας έτσι ρυθμό και ροή. Επιδιώκουμε την παρουσία περισσοτέρων δυνατών ομάδων από την περιφέρεια κυρίως, όπου εμφανίζει μια υστέρηση, με παράδειγμα τη συνεργασία Αστέρα Πετριτή και Κρόνου Αργυράδων.

Έχοντας και την επιτροπή μεικτών ομάδων μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε τον βαθμό ετοιμότητας με τους άλλους νομούς και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα που μπορεί να βοηθήσουν περεταίρω όλους.

Πρέπει ο πήχης να πηγαίνει πιο ψηλά σε επίπεδο οργάνωσης και αγωνιστικής προετοιμασίας των αθλητών μας όπου οι ακαδημίες έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο και σε βάθος χρόνου να καταφέρουμε καλύτερες επιδόσεις, ιδιαίτερα στις ηλικίες Κ14, Κ12.

Σκέψεις σαν Ένωση που θέλουμε να τις μοιραστούμε με εσάς είναι:

  • Την έναρξη των πρωταθλημάτων παράλληλα με των ανδρικών προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.
  • Οργάνωση πρωταθλήματος Κ10 με βάση των Grassroots.
  • Διοργάνωση πρωταθλήματος Κ14 και όχι Κ14 με σκοπό να γίνει καλύτερη προετοιμασία των αθλητών που θα παίξουν στη μεικτή Κ14 εισάγοντας παράλληλα και τη βαθμολογία εκεί με το αντίστοιχο ηλικιακό όριο των Grassroots.
  • Διοργάνωση πρωταθλήματος Κ16 όπως γινόταν χωρίς τη συμμετοχή μεγαλύτερων ηλικιών.
  • Συγκέντρωση των μεικτών ομάδων από το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα η Κ14 15.00 με 17.00 στο γήπεδο Σφακιανάκη στο Κανόνι και Κάθε Δευτέρα η Κ16 17.30 με 19.00 στο γήπεδο του Ολύμπου ή Σκριπερό

Το γνωρίζουν καλύτερα οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών που ταξιδεύουν συχνά εκτός νησιού, γνωρίζουν τον τρόπο δουλειάς, έχουν τεχνογνωσία αλλά ίσως χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση.

Υπάρχει ήδη καλή συνεργασία στα πλαίσια των αντικειμενικών κανόνων που έχουν οριστεί και καλή εν γένει επικοινωνία με τα Δ.Σ. των ομάδων με γνώμονα τις απαιτήσεις που υπάρχουν για την ομαλή λειτουργία των πρωταθλημάτων.

Πιστεύω πως μέσα από την καθημερινή ενημέρωση και επαφή να έχουμε σημαντική κάλυψη των αναγκών του χώρου και κάθε κομμάτι να βελτιώνεται. Περιμένουμε τις προτάσεις σας εγγράφως ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα όλοι μας.

Με εκτίμηση για την Επιτροπή υποδομών

Ο Πρόεδρος Νίκος Κουρσάρης

 

Από τον φετινό τελικό του πρωταθλήματος Κ16 ανάμεσα σε ΠΑΟ Σφακιανάκη και Θιναλιακό ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια