Κυριακή 07.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής και οι ελπίδες της Αναγέννησης

Γ΄ Εθνική
04 Ιουλίου 2024 / 15:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δόθηκε στη δημοσιότητα ηξ προκήρυξη της ΕΠΟ για την Γ΄ Εθνική της περιόδου 2024-25 έχοντας μικρές διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη και την οποία θα πρέπει η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές 22/7/2024 της Ομοσπονδίας να εκτελέσει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δόθηκε στη δημοσιότητα ηξ προκήρυξη της ΕΠΟ για την Γ΄ Εθνική της περιόδου 2024-25 έχοντας μικρές διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη και την οποία θα πρέπει η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές 22/7/2024 της Ομοσπονδίας να εκτελέσει.

Την Κέρκυρα θα εκπροσωπήσει ο Αστέρας Πετριτή, αφού η ΑΕ Λευκίμμης υποβιβάστηκε, ενώ η Αναγέννηση Περιβολίου δεν μπόρεσε να πάρει την άνοδο, αλλά έχει αμυδρές ελπίδες να κληθεί να συμμετάσχει. Και αυτό γιατί Νίκη Ευκαρπείας, Αλμυρός Γαζίου Χανίων, Ιαλυσός Ρόδου δήλωσαν ότι αντί Γ΄ Εθνική θα παίξουν στα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ δεν θα κατέβουν Ολυμπιακός Β΄ και Παναθηναϊκός Β΄. Έτσι θα υπάρξουν πέντε κενές θέσεις που θα συμπληρωθούν από τις ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση των μπαράζ των πρωταθλητών Ενώσεων, με βάση την κατάταξη. Σε αυτήν η Αναγέννηση είναι στην 6η θέση, οπότε έστω και μια ακόμη ομάδα να μην δηλώσει συμμετοχή θα κληθεί η ομάδα του Περιβολίου, αν θέλει να την αντικαταστήσει. Εκτιμούμε ότι θα γίνει αυτό, αλλά θα το γνωρίζουμε σε δυο εβδομάδες.

Τα σημεία που αξίζει να σταθούμε στη νέα προκήρυξη της ΕΠΟ για την Γ΄ Εθνική είναι:

Α) Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024.

Β) Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ διατηρεί το δικαίωμα μειώσεως ή αυξήσεως των ομίλων αναλόγως των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, στην περίπτωση που η συμμετοχή θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένη από τον ανωτέρω αριθμό (4 Όμιλοι των 18 ομάδων) θα πρέπει να γίνει με αιτιολογημένη απόφασή της και τουλάχιστον έναν (1) μήνα προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος.

Γ) Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο (2). Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δυο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των εικοσιενός (21) ετών (γεννηθέντες από 01.01.2003 και εντεύθεν) στην αρχική ενδεκάδα για όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών, οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1992.

Δ) Οι πρωταθλήτριες των ομίλων προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία, ενώ υποβιβάζονται οι 7 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου (εφόσον είναι με 18ομάδες). Επιπλέον θα υποβιβασθούν (2) από τις τέσσερις ομάδες που θα είναι στην 11η θέση, αφού παίξουν μπαράζ η 11η του 1ου ομίλου με αυτήν του 2ου ομίλου και αντίστοιχα αυτές του 3ου και 4ου ομίλου. Ένα ματς σε ουδέτερο γήπεδο ο ηττημένος υποβιβάζεται.

Τίποτα το ξεχωριστό, σε σχέση με τα άλλα χρόνια, δυστυχώς το νησί μας θα έχει έναν εκπρόσωπο τον Αστέρα Πετριτή (μακάρι και την Αναγέννηση Περιβολίου), σε ένα πολύ «ακριβό» για ερασιτεχνική ομάδα πρωτάθλημα, που για να μείνει κατηγορία ομάδα της Κέρκυρας πρέπει να δαπανήσει πάνω από 150.000€.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια