Δευτέρα 01.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς νέο πρόεδρο η ΕΠΣΚ, παραίτηση Ι. Βλαχόπουλου

ΕΠΣΚ
28 Ιουνίου 2024 / 16:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μπορεί να τελειώνει η θητεία του νυν Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας τον Οκτώβρη του 2025, αλλά έχουμε εξελίξεις, αφού ο πρόεδρος κ. Γιάννης Βλαχόπουλος, ουσιαστικά έχει παραιτηθεί κι θα περιμένει ως την εκλογή νέου προέδρου για να αποχωρήσει από το Δ.Σ. της Ένωσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να τελειώνει η θητεία του νυν Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας τον Οκτώβρη του 2025, αλλά έχουμε εξελίξεις, αφού ο πρόεδρος κ. Γιάννης Βλαχόπουλος, ουσιαστικά έχει παραιτηθεί κι θα περιμένει ως την εκλογή νέου προέδρου για να αποχωρήσει από το Δ.Σ. της Ένωσης. Είναι μια κίνηση που έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις (όπως λέγεται) στο έργο της διοίκησης από εξωγενείς παράγοντες και φαίνεται ότι δεν αλλάζει κάτι, οπότε πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο η αλλαγή προέδρου.

Επειδή βρισκόταν στην Αθήνα στη ετήσια Γ.Σ. της ΕΠΟ όπου το θέμα ήταν η ψήφιση ουσιαστικά των απολογισμών (Διοικητικού και Οικονομικού), μιλήσαμε τηλεφωνικά, το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), με τον κ. Ι. Βλαχόπουλο για όλα αυτά. Για το θέμα της «παραίτησής του» μας είπε: «έχει γίνει γνωστό προφορικά στο Δ.Σ. ότι θ αποχωρήσω, δρομολογώ ήδη τις εξελίξεις για την αντικατάστασή μου από πρόεδρος της ΕΠΣΚ, δεν φεύγω ακόμη, δεν μπορώ να αφήσω έτσι την Ένωση. Υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να επιλυθούν, εκτιμώ όμως ότι τις επόμενες 10-15 μέρες θα έχει βρεθεί λύση και θα είμαι εκτός Ένωσης».

Αυτό που ουσιαστικά ψάχνουν την Ένωση είναι ο τρόπος αλλαγής του προέδρου, αλλά και τεχνικά θέματα, που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της (υπογραφές, οικονομικά, κλπ).

Φυσικά και ρωτήθηκε να μας διευκρινίσει τους λόγους (λίγο πολύ είναι γνωστοί) αλλά μας απάντησε ευγενικά ότι: «θα υπάρξει έγγραφη δήλωση μου τις επόμενες μέρες και θα τους αναφέρω λεπτομερώς, προέχει αυτή τη στιγμή ΕΠΣΚ και το ποδόσφαιρο». Σεβόμαστε την σιωπή του, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι κάποιες εξωτερικές παρεμβάσεις, έχουν ενοχλήσει και τον ίδιο και ίσως και 2-3 μέλη της διοίκησης και θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό. Δεν θα μας εκπλήξει αν έχουμε και άλλη παραίτηση (1 ή και 2).

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια