Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκαθάρισε το τοπίο, οι 24 ομάδες που ανέβηκαν Γ΄Εθνική

Γ΄Εθνική
20 Ιουνίου 2024 / 15:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή (16/6) η διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων (πήρε μέρος και η Αναγέννηση Περιβολίου)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή (16/6) η διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων (πήρε μέρος και η Αναγέννηση Περιβολίου) και με τις αποφάσεις που εκκρεμούσαν και ανακοινώθηκαν την Δευτέρα (17/6) από τις Πειθαρχικές και το Διαιτητικό της ΕΠΟ, έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις 24 ομάδες που ανεβαίνουν στην Γ’ Εθνική.

Αυτό που είχε σημασία για τον Όμιλο που μετείχε η πρωταθλήτρια Κέρκυρας, ήταν ότι στο τελευταίο ματς στην Ελεούσα Ιωαννίνων, απέναντι στην τοπική Θύελλα, υπήρξε ένσταση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων από τον Άρη Φιλιατών που είχε έννομο συμφέρον. Η Ελεούσα μηδενίστηκε και παρ΄ ότι είχε κερδίσει το ματς, το πήρε στα χαρτιά η Αναγέννηση, χωρίς να έχει κάποιο όφελος, όμως το όφελος ήταν για τον Άρη Φιλιατών ο οποίος και κέρδισε την άνοδο έναντι της Ελεούσας και θα παίζει στην Γ΄ Εθνική την νέα σεζόν.

Την άνοδο στη Γ’ Εθνική πήραν με βάση την προκήρυξη οι κάτωθι 24 ομάδες (πρωταθλήτριες Ενώσεων):

ΑΕ Ευόσμου, Αλεξανδρούπολη, Ηρακλής Αμμουδιάς, Απόλλων Κρύας Βρύσης, Αλεξάνδρεια, Κιλκισιακός, Παναγρινιακός, Αμβρακικός Βόνιτσας, Άρης Φιλιατών, Ολυμπιακός Βόλου, Ανθούπολη, Μαλεσίνα, Παναρκαδικός, Μιλτιάδης, Πανγυθεατικός, Αμαρυνθιακός, Απόλλων Ευπαλίου, Λουτράκι, Νέα Ιωνία, Μανδραϊκός, ΑΟ Τυμπακίου, ΑΟ Κερατέας, Μικρασιατικός Αστέρας Καισαριανής, Αιγέας Πλωμαρίου.

 

Αυτές οι ομάδες, μαζί με όσες έμειναν από την τελευταία σεζόν στην κατηγορία (ανάμεσά τους ο Αστέρας Πετριτή) και όσες υποβιβάστηκαν από την Super League 2, θα αγωνιστούν την νεά σεζόν 2024-25 στην Γ΄ Εθνική, αλλά ο αριθμός των 72 που απαιτείται δεν συμπληρώνεται, επειδή Ολυμπιακός Β΄ και Παναθηναϊκός Β΄ δεν θα συμμετάσχουν και στη θέση τους θα πάρουν οι δυο καλύτερες ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση του Ομίλου τους. Αυτή τη στιγμή ΠΟ Μουδανιών και Φοίβος Κρεμαστής Ρόδου έχουν προτεραιότητα για τις δυο θέσεις, αλλά είναι πιθανόν και κάποια ή κάποιες άλλες ομάδες να μην δηλώσουν συμμετοχή, οπότε θα έχουμε συμπλήρωση ως τον μαγικό αριθμό 72 (4 όμιλοι των 18 ομάδων) από ομάδες που κατέλαβαν την 4η θέση στα μπαράζ των πρωταθλητριών των Ενώσεων.

Αλλάζει η διοίκηση της ΕΠΟ σε ένα μήνα, αλλά ήδη η προκήρυξη έχει φτιαχτεί και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι τη νέα σεζόν, πλην του ότι κάθε ομάδα πρέπει σε όλη τη διάρκεια του ματς να έχει στην ενδεκάδα της 2 ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι ετών. Θα επανέλθουμε όμως όταν δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη.

 

Από το ματς Θύελλα Ελεούσας – Αστέρας Πετριτή όπου νίκησαν οι γηπεδούχοι, αλλά μηδενίστηκαν γιατί χρησιμοποίησαν τιμωρημένο παίκτη. Στη φωτο διαιτητές και αρχηγοί των ομάδων (Ι. Μήτσουλης για την Αναγέννηση) ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια