Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκανε έφεση… ψάχνει ψύλλους στ΄ άχυρα ο Μακεδονικός

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
19 Απριλίου 2022 / 17:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκανε λέει έφεση ο Μακεδονικός και περιμένει να την κερδίσει για να βγει αυτός πρωταθλητής, αν η ΕΠΟ μηδενίσει την ΑΕΛ στο μεταξύ τους ματς, που κέρδισε παλικαρίσια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκανε λέει έφεση ο Μακεδονικός και περιμένει να την κερδίσει για να βγει αυτός πρωταθλητής, αν η ΕΠΟ μηδενίσει την ΑΕΛ στο μεταξύ τους ματς, που κέρδισε παλικαρίσια. Μάλιστα στην πιο γνωστή αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης (Metrosport) στο πρωτοσέλιδο της Κυριακής 17/4 αναφέρει χαρακτηριστικά «Ευθεία παραβίαση των κανονισμών η ατιμωρησία του παίκτη της Λευκίμμης που απείλησε, και εξύβρισε τον διαιτητή σύμφωνα και με το φύλλο αγώνα!». Και καταλήγει «Βέβαιος ο Μακεδονικός ότι θα δικαιωθεί από την επιτροπή εφέσεων».

Επέστρεψε και πάλι η ίδια εφημερίδα την Τρίτη 19/4 και πάλι στην 1η σελίδα να αναφέρει: «Φιλικό και στο… ακουστικό. Ο Μακεδονικός κάνει προπόνηση με τον Ιωνικό και περιμένει την απόφαση για την έφεση».

Γιατί τα δύο αυτά πρωτοσέλιδα; Μήπως επειδή ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Κ. Ανδρώνης είναι και πρόεδρος του Μακεδονικού, με ότι αυτό συνεπάγεται; Γιατί η απλή λογική λέει άλλα, λέει ότι πρέπει να θεωρείται λήξαν το θέμα.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα και δεν ξέρουμε τι περιμένει η πλευρά του Μακεδονικού. Να «εγκληματήσει» η ΕΠΟ και να τιμωρήσει την ΑΕ Λευκίμμης; Και πώς να το κάνει αυτό, με τι σκεπτικό; Πρέπει να καταργήσει όλους τους νόμους και τους κανονισμούς. Σίγουρα όλο αυτό γίνεται για τις εντυπώσεις και εξηγούμαι γιατί ΔΕΝ έχει τύχη και η έφεση, με βάση όσα ισχύουν, προκηρύξεις, ΚΑΠ κλπ.

Η θέση του Μακεδονικού στηρίζεται ότι αφού ήταν γραμμένος ο Θεοδωράκης στο φύλλο αγώνα στο ματς με Μ. Αλέξανδρο, κακώς δεν τιμωρήθηκε και ότι θα έπρεπε να μην χρησιμοποιηθεί από την ΑΕΛ, θεωρώντας αντικανονική τη συμμετοχή του στο ματς ΑΕΛ-Μακεδονικός. Πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος να μην καταλαβαίνει ότι παίκτης (Θεοδωράκης) που δεν τιμωρήθηκε (σύμφωνα με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ) ΣΩΣΤΑ παίζει, συνεπώς δεν υπάρχει παράβαση.

Αν ήθελε να κάνει κάτι ο Μακεδονικός θα ήταν μια επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΠΟ γιατί η πειθαρχική της επιτροπή δεν τιμώρησε (κατά την άποψή του τον ποδοσφαιριστή) και τίποτε περισσότερο. Η ΑΕ Λευκίμμης που εμπλέκεται, με την χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν ήταν τιμωρημένος από την ΕΠΟ;;; Ας αφήσει λοιπόν την «Βασίλισσα του Νότου» ήσυχη και ας ψάξει να φτιάξει καλύτερη ομάδα ώστε να μπορεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους να κερδίζει. Γιατί βρήκε στην ομάδα της Λευκίμμης τον δάσκαλό του ο Μακεδονικός, δεν μπόρεσε να την κερδίσει ούτε εντός έδρας (1-1 είχε τελειώσει το ματς) και συνολικά έχασε 5 βαθμούς από την Κερκυραϊκή Ομάδα και τον τίτλο.   

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια