Σάββατο 06.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Άτλας πρωταθλητής στο κρίκετ Παμπαίδων

ΚΡΙΚΕΤ
19 Ιουνίου 2024 / 15:47
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είναι μεγάλη η χαρά των νεαρών αθλητών μιας ομάδας όταν παίρνουν μέρος σε πρωτάθλημα και μάλιστα διεκδικούν τον τίτλο, αλλά και όλων εμάς που βλέπουμε τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, που μέσα από την αθλητική κοινότητα παίρνουν μηνύματα για την ίδια τη ζωή.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι μεγάλη η χαρά των νεαρών αθλητών μιας ομάδας όταν παίρνουν μέρος σε πρωτάθλημα και μάλιστα διεκδικούν τον τίτλο, αλλά και όλων εμάς που βλέπουμε τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, που μέσα από την αθλητική κοινότητα παίρνουν μηνύματα για την ίδια τη ζωή.

Το κρίκετ μπορεί να μην είναι το δημοφιλέστερο άθλημα, αλλά είναι η αθλητική ιστορία της Κέρκυρας με παρουσία δυο αιώνων στο νησί και συνεχίζει να είναι η καρδιά του αθλήματος στην Ελλάδα. Η Ομοσπονδία που εδρεύει στο νησί μας, φροντίζει στο μέτρο του δυνατού να προσελκύει νέα παιδιά ώστε να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια. Στα πλαίσια αυτά διοργανώθηκε και φέτος πρωτάθλημα Παμπαίδων και έγινε στο κλειστό του ΕΑΚΚ το Final 4 όπου εκεί οι μικροί αθλητές έδειξαν τις δυνατότητές τους, έπαιξαν και ευχαριστήθηκαν τα παιγνίδια και φυσικά υπήρξε και η ανάλογη κατάταξη, που είναι κάτι σημαντικό για όλους, στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.

Είναι το ερέθισμα ώστε να παιδιά να ασχοληθούν ακόμη περισσότερο, ο 2ος, ο 3ος ο 4ος στην κατάταξη να θέλει να είναι καλύτερος και να ανέβει έστω μια θέση την επόμενη χρονιά, ενώ ο πρώτος θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα. Σε αυτές τις ηλικίες μεγάλη αξία έχει η συμμετοχή, η προσπάθεια, το μέτρημα των δυνατοτήτων, κυρίως όμως να ευχαριστηθούν τα παιδιά το παιγνίδι, να πάρουν τα μετάλλια τους, να φωτογραφηθούν και αυτό έγινε στο Final 4.

Για την ιστορία πρώτη ήταν η ομάδα του Άτλαντα (του Κ. Κορωνάκη), στην 2η θέση ο ΑΟΠΚ Δέκαθλο (της Α. Αλτάνη) ενώ 3η ήλθε η ομάδα της ΓΕ Κέρκυρας (του Ι. Νικήτα). Μπράβο σε όλους για αυτή την προσπάθεια και καλή δύναμη στη συνέχεια γιατί αυτό βοηθάει τον αθλητισμό, τα παιδιά και την κοινωνία.

 

ΦΩΤΟ@Α. ΑΛΤΑΝΗ (FB)

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια