Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικαίωση για τον Αστέρα Πετριτή, συνεχίσει στη Γ΄ Εθνική

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
16 Ιουνίου 2024 / 13:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ήταν απλά μια διαδικασία που έπρεπε να γίνει, ασχέτως αν η διοίκηση της ΕΠΟ, που σε ένα μήνα αλλάζει, έκανε λάθος εκτιμήσεις

Ο Αστέρας Πετριτή θα συνεχίσει για 3η σεζόν να αγωνίζεται στην Γ΄Εθνική, αφού το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ τον δικαίωσε στην προσφυγή που έκανε μαζί με Νίκη Ευκαρπίας, ΑΕΡ Αφάντου Ρόδου και Προοδευτική και τα μπαράζ παραμονής δεν θα γίνουν, οι τέσσερις αυτές ομάδες συνεχίζουν και τη νέα σεζόν στην κατηγορία.

Είχαμε «ρισκάρει» πριν δέκα μέρες να αναφέρουμε ότι όρισε τα μπαράζ (Νίκη Ευκαρπίας- Αστέρας Πετριτή και ΑΕΡ Αφάντου – Προοδευτική) η ΕΠΟ για να τα αναβάλει (όπως και έγινε), απλά γιατί ακολούθησε τη διαδικασία, ενώ είχαμε τονίσει ότι ο Αστέρας θα μείνει την κατηγορία, μπαράζ δεν θα γίνουν, αφού με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας και την προκήρυξη η προσφυγή θα δικαίωνε τις ομάδες. Η απόφαση βγήκε την Παρασκευή (14/6) και ήταν θετική για τις τέσσερις ομάδες.

Ήταν απλά μια διαδικασία που έπρεπε να γίνει, ασχέτως αν η διοίκηση της ΕΠΟ, που σε ένα μήνα αλλάζει, έκανε λάθος εκτιμήσεις και έπρεπε η Ε.Ε. και η επιτροπή πρωταθλήματος να είχε βγάλει εδώ και ένα μήνα απόφαση και να μην κρατά σε «ομηρία» τέσσερις ομάδες χωρίς λόγο.

Το δελτίο τύπου της ΕΠΟ

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται την προσφυγή και ακυρώνει την από 5-6-2024 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ ως προς το σκέλος της με το οποίο επικυρώνεται το υπ’ αριθμ. 15/13-5-2024 πρακτικό της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ για τη διεξαγωγή των αγώνων κατάταξης για την παραμονή στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, που είχαν οριστεί να διεξαχθούν στις 16-6-2024 και ώρα 17:00, με το από 6-6-2024 έγγραφο της Διεύθυνσης Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια