Δευτέρα 24.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτοβουλία της ΕΠΣΚ για τα πιστοποιητικά των σωματείων

ΕΠΣΚ
05 Ιουνίου 2024 / 15:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Είναι γνωστό ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία, από την στιγμή που μπήκαν στο μητρώο της Γ.Γ.Α. χρειάζεται κάθε χρόνο να κάνουν κάποιες ενέργειες (πιστοποιητικά κλπ) ώστε να ισχύει η παραμονή τους και να μπορούν νόμιμα να λειτουργήσουν και να παίρνουν μέρος στους αγώνες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι γνωστό ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία, από την στιγμή που μπήκαν στο μητρώο της Γ.Γ.Α. χρειάζεται κάθε χρόνο να κάνουν κάποιες ενέργειες (πιστοποιητικά κλπ) ώστε να ισχύει η παραμονή τους και να μπορούν νόμιμα να λειτουργήσουν και να παίρνουν μέρος στους αγώνες. Φέτος είχαμε μια διαφοροποίηση, πρέπει των σωματείων οι αιτήσεις να υποβληθούν έως και τις 15 Ιουνίου και η αξιολόγησή τους θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου. Εφόσον από το αποτέλεσμα της αξιολόγησης προκύψουν ελλείψεις, το σωματείο έχει δικαίωμα διόρθωσης έως τις 30 Οκτωβρίου 2024.

Πριν λίγες μέρες η Ένωση τα ενημέρωσε για τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουν και τις ημερομηνίες, όμως πήρε η ίδια μια πρωτοβουλία να τα βοηθήσει και… την Τρίτη 4 Ιούνη έστειλε σε όλα τα σωματεία της έγγραφο που τα ενημέρωσε για τις ενέργειες της και αναφέρει: «Όπως ήδη γνωρίζεται απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή σας στο e-kouros είναι το Πιστοποιητικό μεταβολών ή Περί τροποποιήσεων. Τα δικαστήρια λόγω των Ευρωεκλογών κλείνουν σήμερα (4/6) και ξανά ανοίγουν Τετάρτη 12/6/2024. Έτσι την Παρασκευή (1/6) πήραμε την πρωτοβουλία και ζητήσαμε σαν ΕΠΣ τα πιστοποιητικά με την ανάλογη αίτηση και παράβολο, για την έγκυρη παραλαβή αυτών και προς διευκόλυνση σας. Σας επισυνάπτουμε το πιστοποιητικό σας».

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του προέδρου του ΑΟ Βασιλάτικα κ. Βλαχόπουλου που αναφέρθηκε στο γεγονός και είπε:

«Μια ευχάριστη έκπληξη, η ΕΠΣ Κέρκυρας πήρε την πρωτοβουλία κάνοντας αίτηση στο Πρωτοδικείο ώστε να εκδοθούν τα πιστοποιητικά μεταβολών ή περί τροποποιήσεων καταστατικού για όλα τα σωματεία πληρώνοντας και τα έξοδα. Στην συνέχεια προώθησε τα πιστοποιητικά στο email του κάθε σωματείου, προσωπικά ήδη είχα πάρει το πιστοποιητικό και ήδη έχω ολοκληρώσει την αίτηση για το σωματείο που εκπροσωπώ, παρόλα αυτά δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω ότι με εξέπληξε ευχάριστα η πρωτοβουλία αυτή της ΕΠΣ Κέρκυρας».

Έγινε μια κίνηση που δείχνει ότι η Διοίκηση της ΕΠΣΚ θέλει και προσπαθεί να είναι δίπλα στα σωματεία της, άλλωστε την επέλεξαν με αυτό το σκοπό και νομίζουμε ότι πέρα από συμπάθειες και παρά τα όποια ανθρώπινα λάθη έχουν γίνει, προσπαθεί για το καλύτερο και βαδίζει σε σωστό δρόμο.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια