Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπαράζ για Γ΄ Εθνική Πρωταθλητριών ΕΠΣ: Τέλος η σεζόν για την Αναγέννηση με ήττα, 5-0 στα Γιάννενα

ΜΠΑΡΑΖ
02 Ιουνίου 2024 / 19:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η κερκυραϊκή ομάδα ουσιαστικά έκανε ταξίδι αγγαρεία στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει την Θύελλα Ελεούσας αφού η υπόθεση άνοδος είχε χαθεί και απλά ήταν μια υποχρέωση που έπρεπε να διεκπεραιώσει

Αρχές Ιούνη τελείωσε η σεζόν για την πρωταθλήτρια ΕΠΣ Κέρκυρας, Αναγέννηση  Περιβολίου, αφού η αυλαία των μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική έπεσε Κυριακή 2 Ιουνίου.

Η κερκυραϊκή ομάδα ουσιαστικά έκανε ταξίδι αγγαρεία στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει την Θύελλα Ελεούσας αφού η υπόθεση άνοδος είχε χαθεί και απλά ήταν μια υποχρέωση που έπρεπε να διεκπεραιώσει. Από την άλλη η Γιαννιώτικη ομάδα ήθελε μόνο νίκη για να κερδίσει το ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου και το πέτυχε αρκετά εύκολα, εκμεταλλευόμενη την έλλειψη κινήτρου και τις απουσίες της Αναγέννησης.

Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, οι γηπεδούχοι πήραν εύκολα τη νίκη, με την Αναγέννηση να παλεύει το ματς στο α΄ μέρος όπου και βρέθηκε πίσω με 1-0, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι εύκολα ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 5-0  και πήραν και την 1η θέση στην τελική βαθμολογία.

Η Θύελλα Ελεούσας άνοιξε το σκορ με γκολ από πέναλτι του Άγ. Νάσιου στο 38΄ λεπτό, σε ανατροπή του από τον Θηραίο. Ο Παπαρούνας Σ. στο 47΄έκανε το 2-0, ενώ δυο λεπτά μετά σκόραρε ο Βελτσίστας, για να  γίνει 4-0 στο 58΄από τον Νούγια το 4-0. Στο 77΄ η Ελεούσα κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο Βαγγελής αλλά ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης  Σμοΐλης απέκρουσε, αλλά στο 83΄ έγινε το τελικό 5-0 με γκολ του Κεφαλά.

Θύελλα Ελεούσας: Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Μπουκουβάλας, Νάσιος, Μαλάτος, Μουχάνης (21′ Βελτσίστας), Παπαρούνας Σ, Πασχάλης (69′ Βαγγελής), Τσάγκας (62΄ Κεφάλας), Νούγιας (62΄ Γεωλδάσης), Τσουμάνης (62′ Παλαιοχώρης)

Αναγέννηση περιβολίου: Σαμοΐλης, Στέρεφ, Τάσσης, Κατελούζος, Βούλγαρης, Κυπτίου, Μιτσούλης, Θηραίος, Νιάρης, Τσεβανέδης, Καρβάλιο

Μετά τον Αμβρακικό, όπως αναμενόταν κέρδισαν και οι τρεις ενδιαφερόμενες ομάδες που πάλευαν για δυο θέσεις, αλλά η Ελεούσα και ο Παναγροτικός είναι αυτές που πήραν το εισιτήριο για την Γ΄  Εθνική της σεζόν 2024-25.

 

Αποτελέσματα  (7η αγωνιστική)

Θύελλα Ελεούσας – Αναγ. Περιβολίου 5-0

Ανέζα Άρτας – Παναγρινιακός                   0-3

Άρης Φιλιατών - AE Γραμμοχωρίων       4-1

Ρεπό ο Αμβρακικός Βόνιτσας

 

Βαθμολογία τελική

Ομάδες                              τερμ.     βαθ.

Θύελλα Ελεούσας           16-5      14

Αμβρακικός Βόνιτσας    18-6      13

Παναγρινιακός                 13-9      13

……………………………………………………..

Άρης Φιλιατών                 16-6      12         

Αναγέννηση Περιβ.        9-15      6

Ανέζα Άρτας                     4-18      3

ΑΕ Γραμμοχωρίων          6-24      0

ΦΩΤΟ@ Θύελλα Ελεούσας, από το ματς Θύελλα Ελεούσας – Αναγέννηση Περιβολίου

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια