Κυριακή 16.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν αλλάζει κάτι στη Γ΄ Εθνική τη νέα σεζόν μένει ο Αστέρας

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
23 Μαΐου 2024 / 15:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ως την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των τεσσάρων Ομίλων της Γ΄ Εθνικής, κάτι που δεν έχει γίνει γιατί εκκρεμεί η απόφαση για το παιχνίδι του 3ου ομίλου, που διεκόπη, ανάμεσα στον ΠΑΟ Βάρδας και τον Βύζαντα Μεγάρων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ως την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των τεσσάρων Ομίλων της Γ΄ Εθνικής, κάτι που δεν έχει γίνει γιατί εκκρεμεί η απόφαση για το παιχνίδι του 3ου ομίλου, που διεκόπη, ανάμεσα στον ΠΑΟ Βάρδας και τον Βύζαντα Μεγάρων. Βέβαια ο προγραμματισμός ήταν στις 12 Μαΐου να γίνουν μπαράζ παραμονής ανάμεσα στις 4 ομάδες που τερμάτισαν στην 11η θέση των ομίλων και9 δυο από αυτές να υποβιβαζόταν, αλλά ΕΠΟ είναι αυτή, οι αποφάσεις και οι ημερομηνίες είναι στα χαρτιά.

Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πάρα πολύ το νησί μας, αφού ο Αστέρας Πετριτή είναι η ομάδα που έπρεπε με βάση τα μπαράζ να διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία και η μόνη που μπορεί τη νέα σεζόν να εκπροσωπήσει το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε Εθνική κατηγορία, αφού η ΑΕ Λευκίμμης υποβιβάστηκε και η Αναγέννηση Περιβολίου.

Τα μπαράζ δεν έγιναν όχι επειδή δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, αλλά γιατί κατάθεσαν προσφυγή στην ΕΠΟ οι 4 ομάδες να μην γίνουν τα μπαράζ αλλά να παραμείνουν και οι 4 ομάδες στην Γ΄ Εθνική, με το σκεπτικό ότι δυο ομάδες της Super League 2 (Αλμωπός Αριδαίας και ΟΦ Ιεράπετρας) δεν πήραν μέρος στο πρωτάθλημα, έπεσαν δύο κατηγορίες, άρα δεν θα παίξουν Γ΄ Εθνική, οπότε δεν χρειάζεται να πέσουν δυο ομάδες ακόμη, ο αριθμός που προβλέπει η προκήρυξη καλύπτεται. Υπάρχει και ακόμη ένα συν στο να δικαιωθούν οι 4 ομάδες «των μπαράζ», έχουν υποβιβαστεί στη Γ΄ Εθνική ο Ολυμπιακός Β΄ και ο Παναθηναϊκός Β΄ και το πιο πιθανόν είναι να ΜΗΝ παίξουν στην κατηγορία αυτή οι δυο ομάδες, οπότε έχουμε ακόμη δυο κενές θέσεις. Έχουμε ξαναγράψει ότι όλα δείχνουν πως με την προσφυγή θα δικαιωθούν οι ομάδες και ο Αστέρας Πετριτή θα μείνει στην κατηγορία..

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ έχει πάρει τις αποφάσεις της για τη νέα σεζόν 2024-2025 του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και δεν θα αλλάξει κάτι. Δηλαδή θα έχουμε την ίδια προκήρυξη που αναφέρει ότι:

Α) πρωτάθλημα με συνολικά 72 ομάδες

Β) τέσσερις όμιλοι των 18 ομάδων

Γ) ανεβαίνουν στη Super League 2 οι πρωταθλητές των τεσσάρων ομίλων.

Ακόμα όπως πέρσι υποχρεωτικά κάθε ομάδα πρέπει να έχει στην ενδεκάδα της δύο παίκτες κάτω των 21, ενώ καταργήθηκε η υποχρεωτική συμμετοχή πέντε παικτών κάτω των 21 στην αποστολή. Υπάρχει μια εκκρεμότητα σε ότι έχει σχέση με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν, όταν γίνει γνωστό πόσες ομάδες θα πέσουν από τη Super League 2 που όλα δείχνουν ότι θα γίνει σε ένα Όμιλο.

 

Ο Αστέρας Πετριτή που όλα δείχνουν ότι και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια