Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλα έτοιμα για το 12ο Corfu Mountain Trail, 11 και 12 Μαΐου στην Κέρκυρα

Corfu Mountain Trail
07 Μαΐου 2024 / 21:34

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός ορεινού τρεξίματος διεθνούς χαρακτήρα, με συμμετοχές από 30 διαφορετικές χώρες

ΚΕΡΚΥΡΑ. O Σύλλογος «Corfu Mountain Trail», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, συνδιοργανώνουν το 12ο Corfu Mountain Trail, στις 11 και 12 Μαΐου στην Κέρκυρα.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός ορεινού τρεξίματος (Trail Run), διεθνούς πλέον χαρακτήρα, με συμμετοχές σε ολόκληρη την ιστορία του από 30 διαφορετικές χώρες, που θέτει τις βάσεις για την κατάταξη της Κέρκυρας στο παγκόσμιο αθλητικό καλεντάρι.

Τον αγώνα έχουν τιμήσει με την συμμετοχή τους κορυφαίοι  στο είδος αθλητές όπως: o Ludovic Pommeret, o Franco Colle, η Maude Mathys κ.ά.

Ειδικότερα ο αγώνας αποτελείται από 4 επιμέρους διαδρομές:

Α) CMT ULTRA 103Km,

Β) RAIN TRAIL 44 Km,

Γ) OLIVE TREE TRAIL 24 Km και

Δ) QUICK TRAIL 12 Km.

Ανάμεσα στους αθλητές που θα εκκινήσουν στον αγώνα θα βρίσκεται και φέτος ο Ιταλός πρωταθλητής Franco Colle, νικητής του δυσκολότερου και πιο απαιτητικού, ίσως, αγώνα στην Ευρώπη, του περίφημου Tor des Geants (γύρος των τεσσάρων γιγάντων MontBlanc, Grand Paradiso, Materchorn, MonteRosa ) απόστασης 330Km.

Η συνέντευξη τύπου για τον αγώνα θα δοθεί την Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 στο Ιστορικό Δημαρχείο της Κέρκυρας στις 10:30 π.μ., όπου θα λάβουν μέρος αθλητές και διοργανωτές.