Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνέδριο στην Αθήνα για το «Ολυμπιακό» Κρίκετ

Κρίκετ
13 Μαρτίου 2024 / 15:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Όταν στους Ολυμπιακούς αγώνες έχουν εντάξει απίστευτα αθλήματα, που δεν θα έπρεπε, το Κρίκετ που είναι ένα άθλημα που λατρεύεται και παίζεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου, δεν θα μπορούσε να μείνει απ΄ έξω και είναι γνωστό ότι θα είναι Ολυμπιακό άθλημα και θα πάρει μέρος στην επόμενη Ολυμπιάδα το 2028 που θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες (LA 2028).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν στους Ολυμπιακούς αγώνες έχουν εντάξει απίστευτα αθλήματα, που δεν θα έπρεπε, το Κρίκετ που είναι ένα άθλημα που λατρεύεται και παίζεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου, δεν θα μπορούσε να μείνει απ΄ έξω και είναι γνωστό ότι θα είναι Ολυμπιακό άθλημα και θα πάρει μέρος στην επόμενη Ολυμπιάδα το 2028 που θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες (LA 2028).

Στη χώρα μας έχουμε σαν Κέρκυρα το προνόμιο να το καλλιεργούμε 200 χρόνια, (γιορτάστηκε πέρσι), εδώ είναι η έδρα της Ομοσπονδίας και από Κερκυραίους γίνεται μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια για την διάδοσή του.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ (ΕΛΟΚ) συνεχίζει την προσπάθεια για διάδοση του αθλήματος, ενώ ενημέρωσε ότι… το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα την ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028 θα διεξαχθεί στην Αθήνα 10 και 11.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΟΚ

 

Νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι, καθώς ένα χρόνο μετά τον εορτασμό των 200 χρόνων η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ συνεχίζει τις προσπάθειες για διάδοση και ανάπτυξη του Κρίκετ δημιουργεί, και αναπτύσσεται στη χώρα μας. Το Κρίκετ ανήκει πλέον στην Ολυμπιακή Οικογένεια ενώ το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα την ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028 θα διεξαχθεί στην Αθήνα 10 και 11 Απριλίου με σημαντική και πλούσια θεματολογία με την παρουσία εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ, Μέλη της ΔΟΕ της ΕΟΕ και πολλούς άλλους επίτιμους καλεσμένους.

Φέτος, ανανεώσαμε το λογότυπο μας. Η νέα δημιουργική προσέγγιση, αντανακλά τις βαθιές ρίζες με την Κέρκυρα την Ιστορία αλλά ταυτόχρονα και τον Πανελλήνιο χαρακτήρα της Ομοσπονδίας μας.

 

ΦΩΤΟ@ΕΛΟΚ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια