Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ΄ Εθνική: Λύγισε στο 83΄στη Ζάκυνθο η ΑΕΛ και μόνο με θαύμα θα παραμείνει

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
18 Φεβρουαρίου 2024 / 13:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές, είχε πιο χτυπητές ευκαιρίες, ενώ δεν την δόθηκε πέντε λεπτά πριν δεχθεί το γκολ της ήττας πέναλτι

Η ΑΕ Λευκίμμης πηγαίνοντας στη Ζάκυνθο να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής ήξερε ότι μόνο με νίκη θα διατηρούσε ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει για παραμονή στην κατηγορία και ταξίδεψε με μοναδικό στόχο το τρίποντο.

Η «κατάρα» όμως των τελευταίων λεπτών που έχει στερήσει πολλούς βαθμούς από την ΑΕΛ κτύπησε και πάλι αφού 7 λεπτά πριν το τέλος του ματς (που ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί), δέχθηκε σε μια ανύποπτη φάση γκολ και έχασε το ματς και παράλληλα ψαλίδισε τις ελπίδες παραμονής της στην κατηγορία. Πλέον μόνο με θαύμα θα μπορέσει να κάνει κάτι, αλλά και τα θαύματα δύσκολα γίνονται πλέον.  

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές, είχε πιο χτυπητές ευκαιρίες, ενώ δεν την δόθηκε πέντε λεπτά πριν δεχθεί το γκολ της ήττας πέναλτι, που θα μπορούσε να της χαρίσει και το τρίποντο. Όμως ο διαιτητής Κ. Οικονόμου (ΕΠΣ Αχαΐας), της το αρνήθηκε και αντί το 0-0 να γίνει στο 77΄ 0-1, έγινε στο 83΄ «το καταδικαστικό» 1-0.

Ένα μέτριο γενικά παιγνίδι έγινε από τις δυο ομάδες μπροστά σε 300 φιλάθλους, στο πρώτο ημίχρονο που δεν είχε σκορ, η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο γκολ περισσότερες φορές, ενώ στην επανάληψη πίεσαν κάπως οι γηπεδούχοι, αλλά οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ήταν λίγες και μοιρασμένες.

Φάσεις και γκολ

Στο 13΄λάθος του Δήμα, ο Μουζακίτης δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία να σκοράρει. Στο 21΄ο Παπαθανασίου, μετά από σέντρα του Κωστακιώτη προσπαθεί να σκοράρει, αλλά διώχνει σε κόρνερ ο Μούστα. Στο 22΄σουτ του Μπαλού η μπάλα κοντράρει και περνάει κόρνερ. Κακό τελείωμα στο 29΄ του Αγκαράι από καλή θέση.

Στην επανάληψη

Στο 59΄ ο Ρίβας από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πιττάτζη ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ , δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΛ απείλησε σε προσπάθεια του Παπαθανασιου, με τον Αγκαράι να διώχνει κόρνερ. Στο 77΄ανατρέπεται ο Παπαθανασίου εντός περιοχής ο διαιτητής δεν δίνει το πέναλτι με τους Λευκιμμιώτες να διαμαρτύρονται έντονα.  Στο 83΄μετά από κεφαλιά του Νικολακόπουλου ο Τσιμέλι αό κοντά έκανε το 1-0. 

 ΑΠΣ Ζάκυνθος (Στ. Καραμαλίκης): Δήμας, Μαλαμούλης, Λιβέρης, Μούστα, Σούρμπης (87΄Τσίγκρηλας), Γουσέτης (71΄Τσουκαλάς), Τσιμέλι, Νικολακόπουλος, Αγκαράϊ, Χατζηστάμου (57΄Ντούκας), Νικολίτσας (46΄Ρίβας).

Α.Ε. Λευκίμμης (Χρ. Αγγέλης): Πιττάτζης, Κωστακιώτης, Γρηγοριάδης, Μοτσοβίλα, Σπανός, Μπαλός, Σκιαδάς, Παπαθανασίου (87΄ Νίτας), Τσοπανάς, Βασσάκης, Μουζακίτης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια