Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ΄ Εθνική: Έχασε ο Αστέρας στην Εύβοια 2-0 από την Ν. Αρτάκη

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
28 Ιανουαρίου 2024 / 15:16
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το ματς ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι για να προλάβει η ομάδα του Πετριτή να επιστρέψει αυθημερόν στο νησί.

Ο Αστέρας Πετριτή το πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που ήθελε στην Εύβοια κόντρα στην πολύ καλή φέτος Ν. Αρτάκη, στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής. Έχασε με 2-0 και θα πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη του προσπάθεια να μείνει στην κατηγορία. Ο αγώνας έγινε σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, που έγινε ακόμη χειρότερος μετά την πρωινή βροχή και δυσκόλεψε κυρίως τους παίκτες του Αστέρα που δεν μπορούν να παίξουν «σε βούρκο».

Οι γηπεδούχοι που έχουν 10 νίκες σε 11 ματς στην έδρα τους, ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς από το α΄ μέρος όπου και σκόραραν δυο φορές. Μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο όταν είχαμε «αναγνωριστικό παιχνίδι» χωρίς να απειληθούν οι εστίες, οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά ως το 30΄ δεν απείλησαν την εστία του Τζαφέστα, έχοντας ανούσια κατοχή μπάλας.

Στο 31΄άνοιξε το σκορ η γηπεδούχος όταν ο Σπηλιώτης από αριστερά, έβγαλε την σέντρα και ο Παυλίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και έκανε το 1-0. Ο Αστέρας δυο λεπτά αργότερα άγγιξε το γκολ, ο Γεωργακόπουλος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το  οριζόντιο δοκάρι. Η Αρτάκη στο 39΄ διπλασίασε τα τέρματά της, μετά την παράλληλη σέντρα του Χατζηστάμου, κακή απόκρουση των αμυντικών του Αστέρα, έφερε τη μπάλα στον Παυλίδη  ο οποίος έγραψε το 2-0.

Στο β΄ μέρος ο Ι. Σφακιανάκης έκανε τρεις αλλαγές για να αλλάξει τη ροή του ματς, αυτές βοήθησαν και έγινε πιο επιθετικός ο Αστέρας, πίεσε από το 60΄και ως το τέλος του ματς, είχε κατοχή, αλλά είναι γνωστό ότι επιθετικά «ζορίζεται» πάρα πολύ και δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ για να διεκδικήσει κάτι. 

Να σημειώσουμε ότι το ματς ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι για να προλάβει η ομάδα του Πετριτή να επιστρέψει αυθημερόν στο νησί.

Διαιτητές: Κελεκίδης, Κατελανάκης, Πάσκος (ΕΠΣ Αθηνών).

ΑΟ Νέας Αρτάκης (Μαγκαφίνης): Μουζάκης, Δημ. Χατζηστάμου (90′ Παπαδημητρίου), Στασινόπουλος, Τσούπρος (88′ Μπιμπισίδης), Στ. Λάμπρου, Γερογιάννης, Παπαδάκης, Σαλπιγγίδης, Παυλίδης (78′ Λευτ. Μεταξάς), Ιορδανίδης (88′ Ζαχαράκης), Σπηλιώτης (78′ Παν. Ταυταρίδης). 

Αστέρας Πετριτή (Ι. Σφακιανάκης): Τζαφέστας, Γκασίδης, Μεντής (56′ Τσιάβος), Γκουγκοβίτης, Πούλος, Κρητικός, Στεργίου (65′ Γκοϊκοβιτς), Γαρδικιώτης, Γεωργακόπουλος, Λούβρος, Κοιλιάρας (65′ Λέσης).

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, από το ματς του α΄ γύρου ανάμεσα σε Αστέρα και Ν. Αρτάκη

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια