Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά Φαίακας και Κερκυραϊκός

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
20 Δεκεμβρίου 2023 / 15:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μέσα από τις Ακαδημίες σήμερα διδάσκεται ο αθλητισμός και τα παιδιά από το Δημοτικό σχολείο έχουν τη δυνατότητα και να προπονηθούν, αλλά και να διαλέξουν αυτό που τους αρέσει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέσα από τις Ακαδημίες σήμερα διδάσκεται ο αθλητισμός και τα παιδιά από το Δημοτικό σχολείο έχουν τη δυνατότητα και να προπονηθούν, αλλά και να διαλέξουν αυτό που τους αρέσει. Έτσι πολλά παιδιά αλλάζουν άθλημα όταν είναι μικρότερης ηλικίας μέχρι να αποφασίσουν που θα μείνουν.

Σήμερα σε όλα σχεδόν τα αθλήματα λειτουργούν τμήματα για παιδιά από 6 ετών και πάνω, με έμπειρους και σωστά καταρτισμένους προπονητές, με τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά για να ξεκινήσουν τον αθλητισμό, πέρα από τις γλώσσες, τη μουσική και τα μαθήματα.

Το χάντμπολ που είναι στο νησί μας κάτι περισσότερο από 40 χρόνων, με τον κ. Ν. Πέρρο να είναι αυτός που «το έφερε», με τον Φαίακα και τα τελευταία 8,9 χρόνια με τον Κερκυραϊκό έχει καταφέρει να έχει στις τάξεις του εκατοντάδες παιδιά, να διαθέτει ομάδες ανδρών και γυναικών που αγωνίζονται στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και στα αντίστοιχα των υποδομών.

Η φιλοσοφία να δείξουμε στα παιδιά το άθλημα και να το επιλέξουν βρήκε τεράστια ανταπόκριση στα πρωταθλήματα Δημοτικών Σχολείων, όπου οργάνωνε ο Φαίακας παλιότερα, μέσα από αυτά βγήκαν δεκάδες σπουδαίοι αθλητές που έπαιξαν στην Εθνική μας ομάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Τσιλιμπάρης, Ριγανάς κλπ). Σήμερα παρά την τεράστια έλλειψη χώρων προπόνησης το χάντμπολ συνεχίζει να συγκινεί και στις τάξεις και του Φαίακα και του ΚΓΣ προπονούνται εκατοντάδες παιδιά.

Την περασμένη Κυριακή παιδιά από τις ομάδες του Φαίακα και του ΚΓΣ πήγαν στην Ηγουμενίτσα και πήρα μέρος στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά, που διοργάνωσε η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας. Είναι στα πρώτα του βήματα το άθλημα στην Θεσπρωτία, αλλά τίμησαν την προσπάθεια των ανθρώπων εκεί οι δικές μας και τέσσερις ακόμη ομάδες εκτός Θεσπρωτίας, με 200 παιδιά από Κέρκυρα, Ήπειρο και Πάτρα να συναντώνται για να παίξουν χάντμπολ και να το ευχαριστηθούν, ήταν μια πραγματική γιορτή του Χάντμπολ.

Μάλιστα η τοπική ομάδα ενημέρωσε για το τουρνουά και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες.

 

Δελτίο τύπου Ο.Α. Ηγουμενίτσας

 

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά χάντμπολ, που διοργάνωσε η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, συμμετείχαν οι ομάδες, του χάντμπολ Άρτας, της Ο.Α Ηγουμενίτσας, του Α.Ο Ιωαννίνων, του Γ.Σ Κερκυραϊκός, του Α.Ο Φαίαξ και της Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας.

Ευχαριστούμε τα διακόσια (200) παιδιά που έλαβαν μέρος χαρίζοντας στους θεατές 9 ώρες χάντμπολ. Συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όσους και όσες βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά.

 

Ομαδική φωτογραφία των παιδιών που βρέθηκαν στο κλειστό της Ηγουμενίτσας ΦΩΤΟ@Ο.Α. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια