Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία χρυσά στην Κέρκυρα από την Ασημοπούλου στην άρση βαρών

Άρση Βαρών
19 Δεκεμβρίου 2023 / 15:16
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πανελληνιονίκης στην κατηγορία των 55 κιλών των νέων γυναικών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν περίπου τριάντα χρόνια πριν στον ΑΣ Αλκίνοο του κ. Αρ. Άνθη, ο Ηρακλής Ροδίτης έφτιαξε τμήμα άρσης βαρών, στην Κέρκυρα είχαμε το Ολυμπιακό αυτό άθλημα για πρώτη φορά και κανείς δεν ήξερε αν θα μπορούσε  να σταθεί, δεδομένων και των ανύπαρκτων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Όμως ο Ηρακλής Ροδίτης κάτω από αντίξοες συνθήκες πάλεψε πολλά χρόνια μόνος του και στη συνέχεια με τη στήριξη λίγων ανθρώπων για να διατηρηθεί το τμήμα και οι επιτυχίες σε Περιφερειακά πρωταθλήματα ήταν οξυγόνο για τον Αλκίνοο, αλλά και τους ανθρώπους που μοχθούσαν γι αυτόν.

Στην πορεία δικαιώθηκε για όσα προσπάθησε και έκανε για την άρση βαρών και το 2023 θα λέγαμε ήταν η καλύτερη χρονιά, αφού οι διακρίσεις ήταν πολλές και η Στεφανία Μαρία Ασημοπούλου όχι απλά αγωνίστηκε με τα χρώματα της Εθνικής, αλλά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (16 & 17 Δεκέμβρη) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών και νέων ανδρών – γυναικών πήρε τρία χρυσά μετάλλια, είναι η Πανελληνιονίκης και κορυφαία Ελληνίδα στην κατηγορία των 55 κιλών των νέων γυναικών.

Η αθλήτρια του Αλκίνοου σήκωσε 60kg στο αρασέ, 73kg στο επολέ ζετέ και ήταν πρώτη, πήρε 2 χρυσά μετάλλια, φυσικά ήταν πρώτη και στο σύνολο με 133kg και πήρε ακόμη ένα χρυσό. Η νεαρή αθλήτρια με τα ίδια κιλά πήρε και την 4η θέση στην κατηγορία των γυναικών. Να σημειώσουμε ότι η Στ. Ασημοπούλου είχε κάνει ατομικό ρεκόρ στα Περιφερειακά 123kg και στα τελικά το συνέτριψε ανυψώνοντας δέκα κιλά περισσότερα. 

Στους αγώνες που έγιναν στο Λιτόχωρο της Πιερίας η Ομοσπονδία (μέλος της οποίας είναι κι ο Η. Ροδίτης), παρόντες ήταν η πρόεδρος κα Θ. Ζαγκλιβέρη, ο τετράκις ολυμπιονίκης μας και Γ.Γ. Πύρτρος Δήμας και η ταμίας κα Φ. Κοχλιάρδου.

Ο Αλκίνοος στην ανακοίνωση που εξέδωσε δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αθλητές Γερ. Φαναριώτη, Αγ. Κουλούρη και Νικ. Γαρνέλη που αγωνίστηκαν στα Περιφερειακά και στη λεπτομέρεια δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα τελικά.

Ο Σύλλογος θεωρεί μεγάλη επιτυχία τα μετάλλια που πήρε η Ασημοπούλου, τηρουμένων των αναλογιών και συνεχίζει, καλώντας τη νέα γενιά να στηρίξει το άθλημα, η πόρτα είναι ανοικτή για όλους.    

Φανερό είναι πως η αγάπη και το μεράκι κάποιων ανθρώπων ανεβάζουν τον αθλητισμό στο νησί και έχουμε ξεχωριστές διακρίσεις, ακόμη και σε αθλήματα που δεν είναι τα πλέον δημοφιλή, αλλά αξίζει τον κόπο να συμμετέχει κανείς. Σίγουρα η παρουσία ενός εξαιρετικού ανθρώπου και προπονητή του Ηρακλή Ροδίτη είναι η εγγύηση και για τη συνέχεια της Άρσης Βαρών στο νησί μας σε ένα άθλημα που όπως όλα βοηθάει τη νεολαία και αξίζει τον κόπο κάποιος να δοκιμάσει.

Photos: Α.Σ. Αλκίνοος

 

 

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια