Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελία της Θύελλας για το ματς με Εθνικό Περουλάδων

ΘΥΕΛΛΑ
08 Δεκεμβρίου 2023 / 17:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

"Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα και να σας ζητήσουμε να πάρετε ανάλογα μέτρα, για όλα όσα έγιναν σε βάρος μας"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΠΣ Θύελλα είναι η «δεύτερη» ουσιαστικά ομάδα του Ολύμπου, εκεί πηγαίνουν τα παιδιά των Ακαδημιών και αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα ανδρών για να πάρουν εμπειρίες. Συμμετέχει στην Β΄ ΕΠΣΚ και την περασμένη Κυριακή ήλθε 1-1 εκτός έδρας με τον Εθνικό Περουλάδων, έχοντας όμως πολλά παράπονα από διαιτητή και συμπεριφορά αντιπάλων. Έστειλε στην ΕΠΣΚ την παρακάτω καταγγελία/διαμαρτυρία, που υπογράφει ο πρόεδρος Κ. Στογιάννος.

Προς ΕΠΣ Κέρκυρας και ΕΔ/ΕΠΣΚ. 

Κύριοι

Η Θύελλα είναι μια ομάδα που βασίζεται σε παιδιά 14,15,16 ετών, με σκοπό πρώτα να γίνουν σωστά άτομα στην κοινωνία και μετά στο ποδόσφαιρο. Αυτοσκοπός δεν είναι το αποτέλεσμα κάθε αγώνα, όμως…

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα και να σας ζητήσουμε να πάρετε ανάλογα μέτρα, για όλα όσα έγιναν σε βάρος μας.

Στο παιγνίδι της Κυριακής 3/12/2022, που έγινε στο γήπεδο των Αυλιωτών με αντίπαλο τον Εθνικό Περουλάδων έγιναν όργια σε βάρος ματς από διαιτητή και αντιπάλους. Αρχικά ο διαιτητής ο οποίος δεν ήξερε τι σφύριζε, ανέχθηκε το αντιαθλητικό παιγνίδι των παικτών της γηπεδούχου ομάδας και έδειξε ανικανότητα να προστατεύσει την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών μας.

Λίγος και ακατάλληλος, ενώ προς το τέλος απέβαλε αναίτια τον 16χρονο Α. Κατσιάφα, γράφοντας ψευδώς στο Φ.Α. ότι του βλαστήμησε τα «Θεία», κάτι που μόνο αυτός και ουδείς άλλος άκουσε.

Στο τέλος του ματς δεχθήκαμε επίθεση από τους αντιπάλους παίκτες και κόσμο που μπήκε στο γήπεδο. Καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές, ειδικά δε κάποιων (όπως μας είπαν ήταν Αλβανοί φίλοι ή συγγενείς κάποιων ποδοσφαιριστών της γηπεδούχου) που προσπάθησαν να κτυπήσουν 15χρονα και 16χρονα παιδιά, χωρίς να γίνει καμιά αναφορά. Περιμένουμε την έκθεση του παρατηρητή αγώνος ο οποίος βλέποντας την κατάσταση θα έπρεπε να μείνει στον αγωνιστικό χώρο και να καταγράψει τα γεγονότα.

Μαζί μας ήταν στο γήπεδο οι γονείς κάποιων παιδιών που βλέποντας όλα όσα έγιναν αναρωτήθηκαν αν αξίζει να βοηθάνε τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, αν θα πρέπει να αφήνουν τα μαθήματα τους και να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, από αντιπάλους παίκτες, αλλά και «φιλάθλους».

Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι, δεν ζητάμε ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά να γίνονται στα γήπεδα τα αυτονόητα. Περιμένουμε τις αποφάσεις σας και θα εξετάσουμε τη δική μας στάση στο εξής, κυρίως δε κατά πόσο αξίζει να συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτάθλημα.

ΦΩΤΟ@Α. ΚΑΡΥΔΗΣ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια