Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Στάθης Φάλκος νέος προπονητής στη Θύελλα

Θύελλα
16 Ιουνίου 2023 / 17:31
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΠΣ Θύελλα Κέρκυρας είναι ουσιαστικά ένα κομμάτι της οικογένειας του Ολύμπου, είναι η ομάδα ανάμεσα στην Ακαδημία και την ανδρική ομάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΠΣ Θύελλα Κέρκυρας είναι ουσιαστικά ένα κομμάτι της οικογένειας του Ολύμπου, είναι η ομάδα ανάμεσα στην Ακαδημία και την ανδρική ομάδα. Σε αυτήν πηγαίνουν τα παιδιά της Ακαδημίας (από 14 ως 16 ετών) για να πάρουν χρόνο συμμετοχής στα ανδρικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για να πλαισιώσουν την ομάδα του Ολύμπου στη συνέχεια. Σε αυτή την ομάδα δίνεται μεγάλο βάρος στην ανάδειξη των ταλέντων και φυσικό είναι να προσεχθεί ιδιαίτερα και η επιλογή προπονητή, όπου θα προετοιμάσει αυτά τα παιδιά, με το Δ.Σ. υπό την προεδρία του παλαίμαχου άσσου του Ολύμπου Κ. Στογιάννου, να κάνει για τη νέα σεζόν μια ξεχωριστή επιλογή.

Έτσι έναν πολύ έμπειρο προπονητή «έκλεισε» η ομάδα τον Στάθη Φάλκο. Γνωστός στο νησί μας από την παρουσία του στις ομάδες του Αστέρα Λιαπάδων, του Κοντοκαλίου, όπου έκανε σπουδαία δουλειά.

Ο Σ. Φάλκος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, τελείωσε τα ΤΕΦΑΑ το 1994 ε ειδικότητα στο ποδόσφαιρο και έχει δίπλωμα UEFA B’. Από το 1998 έχει διατελέσει προπονητής πολλών ερασιτεχνικών ομάδων, Ακαδημιών, ενώ ήταν και προπονητής στην ΠΑΕ Νίκης Βόλου την περίοδο 2007-2008. Στο πλούσιο βιογραφικό του στεκόμαστε στο 2005-6 όταν ήταν υπεύθυνος διδασκαλίας μαθήματος επιλογής ΤΕΦΑ Θεσσαλίας με τίτλο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Οι συνθήκες δουλειάς, το πολύ καλό νεανικό έμψυχο υλικό της ομάδας, η σωστή διοίκηση είναι αβαντάζ για τον νέο προπονητή όπου καλείται να βοηθήσει τα παιδιά κυρίως να «ανέβουν» ποδοσφαιρικά, να πάνε στον Όλυμπο και να ανοίξουν τα φτερά τους για ακόμα ψηλότερα.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια