Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιπροσωπεία της ΕΛΟΚ συναντήθηκε με τον Γιάννη Βρούτση

Κρίκετ
21 Nov 2023 / 10:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Το κρίκετ μπαίνει σε μια νέα εποχή και ίσως η απόφαση να γίνει Ολυμπιακό άθλημα «ξυπνήσει» και την Πολιτεία να το στηρίξει περισσότερο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κρίκετ επιτέλους γίνεται Ολυμπιακό άθλημα, αυτή είναι η απόφαση και θα πάρει μέρος στην Ολυμπιάδα του 2028.  Αυτό αλλάζει πολλά πράγματα προς το καλύτερο για ένα άθλημα που παραδοσιακά αντιπροσωπεύει τον αθλητισμό της Κέρκυρας με παρουσία 200 χρόνων στο νησί μας. Αυτή η παρουσία έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες ακόμη και Ευρωπαϊκές πρωτιές με την Εθνική που ήταν ουσιαστικά η Μικτή ομάδα της Κέρκυρας.

Το κρίκετ μπαίνει σε μια νέα εποχή και ίσως η απόφαση να γίνει Ολυμπιακό άθλημα «ξυπνήσει» και την Πολιτεία να το στηρίξει περισσότερο, αλλά μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον και της νεολαίας για να ενταχθεί σε αυτό το άθλημα. Βέβαια υπάρχουν προβλήματα μεγάλα, όπως έλλειψη αγωνιστικών χώρων για κρίκετ, π.χ. στην Αττική των 5 εκατομμυρίων κατοίκων δεν υπάρχει γήπεδο, αν και επίσημα υπάρχουν 5 ομάδες που μετέχουν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία που έχει έδρα την Κέρκυρα είχε μια συνάντηση με τον νέο  Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Βρούτση και συζήτησε μαζί του για όλα παρουσία και του κυβερνητικού βουλευτή Κέρκυρας κ. Στέφανου Γκίκα, ενημέρωσε δε για όσα ειπώθηκαν.

Το δελτίο Τύπου της ΕΛΟΚ

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παρουσία μελών του Δ.Σ. του Πρόεδρου Κυριάκου Κατσώρα, του Αντιπρόεδρου Στυλιανού Γούστη και του Διευθυντή Ευάγγελου Χειμαριού. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και η Πολιτική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα ΜsJaime Turner.

Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης έμφαση δόθηκε στην παραγωγική και αντισταθμιστική αξία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ και την πολυεπίπεδη  προσφορά της χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.  Ο κ. Βρούτσης επισήμανε τη σημασία της νησιωτικότητας ως κριτήριο αξιολόγησης η οποία θα ενισχύσει τόσο τα αθλητικά σωματεία όσο και την Ομοσπονδία.

Τέθηκε στον Υπουργό το ζήτημα της έλλειψης αθλητικής εγκατάστασης στην Αθήνα για την διεξαγωγή των αγώνων και προπονήσεων των Αθηναϊκών ομάδων όσο και για την ανάληψη διεθνών διοργανώσεων οι οποίες θα παρέχουν  ανεκτίμητη προβολή της χώρας στο εξωτερικό και θα επιφέρουν οικονομική και αγωνιστική ανάπτυξη. Διερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου η διάθεση χώρου στο Ολυμπιακό χωριό και για το μείζονος σημασίας αυτό ζήτημα, θα υπάρχει επικοινωνία και προσπάθεια θετικής έκβασης.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Πρέσβη της Μ. Βρετανίας Μάθιου Λοτζ ο οποίος υποδέχθηκε   τα μέλη του Δ.Σ. στην οικεία του στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν προγραμματισμένες δράσεις με την ομάδα των ΑUTHORS το 2024 στην Αθήνα και στην Κέρκυρα και τη διεξαγωγή τουρνουά με την συμμετοχή Βρετανικών Σχολείων. Συζητήθηκε  το θέμα της γηπεδικής εγκατάστασης στην Αθήνα για το οποίο ο Πρέσβης θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού. Παράλληλα στο πλαίσιο της επετείου 160 ετών από την προσχώρηση των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα από τους Βρετανούς συζητήθηκαν επικείμενες δράσεις πολιτιστικές και αγωνιστικές.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τους εκπροσώπους των Αθηναϊκών ομάδων οι οποίοι ενημερώθηκαν για την επικαιροποίηση στοιχειών τους τόσο ως προς την Ομοσπονδία όσο και προς την  ΓΓΑ για την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και την διάθεση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Συζητήθηκαν επίσης λεπτομέρειες για την διεξαγωγή τουρνουά με την ονομασία Attica Winter Cup.
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Στέργιο Τσίρκα στο πλαίσιο παραχώρησης έκτασης στον Μαραθώνα για την διαμόρφωση γηπέδου. Τους χώρους επισκέφτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να εξετάσουν την καταλληλότητα τους και την ένταξη τους σε επιδοτούμενα προγράμματα γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Βρούτση  για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας, τον Βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα για την παρουσία του με σκοπό την ενίσχυση των αιτημάτων μας, τον Πρέσβη κ. Μάθιου Λοτζ για την εξαιρετική φιλοξενία του και την βοήθεια του στις προσπάθειες μας και την Πολιτική Σύμβουλο κ. Jaime Turner  για την παρουσία της στη συνάντηση.

Φωτο ΕΛΟΚ/ Από την επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΕΛΟΚ στον κ. Βρούτση, διακρίνονται από αριστερά οι κ.κ. Β. Χειμαριός, κ. Λ. Γούστης, κ. Στ. Γκίκας, κ. Ι. Βρούτσης, κ. Κ. Κατσώρας

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια