Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην ΠΑΕ Κοζάνης ο Σπύρος Βλαχόπουλος

Σπύρος Βλαχόπουλος
12 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Σπύρος Βλαχόπουλος ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Ολύμπου, έπαιξε στις μικτές και στον Όλυμπο στην πρώτη ομάδα στα 15 του χρόνια, ένα αυθεντικό ταλέντο που το πάλεψε όσο μπορούσε.

ΚΟΖΑΝΗ. Όταν είσαι από ποδοσφαιρική οικογένεια, δύσκολα ξεφεύγεις από το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο, το ίδιο έγινε και με τον Σπύρο Βλαχόπουλο. Ο γιος του άλλοτε άσσου του Ολύμπου Φώτη Βλαχόπουλου, σημερινού αντιπροέδρου της ΕΠΣΚ, Σπύρος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του. πέραν ότι παίζει στην ίδια θέση, στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, είναι και γρήγορος και γκολτζής και θα έλεγε κανείς ότι όταν αγωνίζεται δεν διαφέρει σερ τίποτε από τον Φώτη.

Ο Σπύρος Βλαχόπουλος ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Ολύμπου, έπαιξε στις μικτές και στον Όλυμπο στην πρώτη ομάδα στα 15 του χρόνια, ένα αυθεντικό ταλέντο που το πάλεψε όσο μπορούσε. Ο Παναιτωλικός βλέποντας τον με τις μικτές φρόντισε να τον πάρει να αγωνιστεί στην Κ-17 της Super League και την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην Κ-19 του ΠΑΣ Γιάννενα, βασικός παίκτης και στις δυο ομάδας, αφού ξεχώριζε σε όλα. Μάλιστα το 2019 κλήθηκε στους επίλεκτους της Εθνικής ομάδας, κάτι ιδιαίτερα.

Ήλθε μια καλή πρόταση από τον Παναιγιάλειο στην Γ΄ Εθνική τότε που τον ανέλαβε ο Φάνης Γκέκας και ο Σπύρος πήγε εκεί, ενώ στη συνέχεια μια καλύτερη πρόταση από τον ιστορικό Εθνικό Πειραιά, που δίνει κάθε χρόνο τη μάχη στη Γ΄ Εθνική για να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το έφερε στον Πειραιά. Μάλιστα αφού έκανε ένα καλό πρωτάθλημα στη Γ΄ Εθνική, το 2023 στέφτηκε Κυπελλούχος της ΕΠΣ Πειραιά και δεν θα είχε λόγο να μην συνεχίσει σε ένα μεγάλο σωματείο που τον πίστεψε.

Όμως έστω και καθυστερημένα αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της ΠΑΕ Κοζάνης, που θα παίξει στην Super League 2 τη σεζόν 2023-2024 και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Μακεδονίας στα 20 χρόνια του.

Ο Σπύρος είναι απόδειξη ότι αν δουλέψεις και έχεις ταλέντο και προσόντα δεν χάνεσαι, το κυνήγησε να πάει ψηλά στο ποδόσφαιρο και έχοντας συμπαραστάτες την οικογένειά του μπόρεσε να κάνει το πιο αποφασιστικό ποδοσφαιρικό βήμα ως σήμερα, με το δρόμο για ακόμη καλύτερο μέλλον να είναι μπροστά του. Ευχές από εμάς για υγεία και καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.

 

Ο Σπ. Βλαχόπουλος 4 μήνες πριν στο Στάδιο Καραϊσκάκη με το Κύπελλο της ΕΠΣ Πειραιά. ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια