Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην κορυφή η Εθνική γυναικών κρίκετ με 5 στα 5

Κρίκετ
11 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εθνική ομάδα των γυναικών στο κρίκετ πήρε την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά που έγινε στη Μαρίνα των Γουβιών την περασμένη εβδομάδα με αντιπάλους την Σερβία, την Ρουμανία και το Λουξεμβούργο.

Η ομάδα μας που ουσιαστικά είναι η «μικτή Κέρκυρας», κέρδισε όλα τα ματς που έδωσε, πέτυχε πέντε νίκες στα πέντε, τρεις στην πρώτη φάση όπου και είχαμε βαθμολογία, με την Ελλάδα να τερματίζει 1η και στη συνέχεια νίκησε στον ημιτελικό την Σερβία, για να παίξει στον τελικό 

Έτσι το Σάββατο 9/9/2023 στο γήπεδο της Μαρίνας - Γουβιά Κέρκυρας στον τελικό με αντίπαλο την Ρουμανία, νίκησε εύκολα σχετικά η Ελλάδα με 9 W, το σκορ Ρουμανία 91 R/7W/ 20 οn και Ελλάδα 92 R/15 on.

Η προσπάθεια όλων εστιάστηκε στην κατάκτηση της κορυφής αφού αυτό θα βοηθούσε ώστε η Εθνική μας ομάδα, που είναι λίγα χρόνια «στο προσκήνιο» να ανέβει στην παγκόσμια λίστα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η πρώτη θέση στο τουρνουά, που συνοδεύτηκε με το 5 στα 5, έδειξε ότι μπαίνουμε δυναμικά και ανεβαίνουμε σιγά-σιγά στην Παγκόσμια λίστα, μετά δε το τουρνουά φαίνεται η πρόοδος της Ελληνικής ομάδας γυναικών που σκαρφάλωσε στην 31η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Πολλοί ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν το ύψος της επιτυχίας, αφού δεν γνωρίζουν ότι το κρίκετ γυναικών εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, στην Κέρκυρα ουσιαστικά, έχουμε μια πολύ νεανική Εθνική ομάδα με το μέλλον να της ανήκει και ο Ιωσήφ Μισφούτ που είναι προπονητής, έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στις επιτυχίες αυτές.  

Να σημειώσουμε ότι τον τελικό αγώνα παρακολούθησε η αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Κατσώρας και τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΟΚ, οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Χειμαριός και Βικέντιος Παργινός καθώς και οι πρόεδροι των σωματείων Βύρωνα, Άτλα και Λεόντων Κ. Στογιάννος, Κ.Κορωνάκης και Α.Χαλικιάς.

Την Παρασκευή το βράδυ στο Μποσκέτο δόθηκε δεξίωση προς τιμήν όλων των αποστολών, που έφυγαν γοητευμένες από το νησί μας. Όχι μόνο από την άποψη διοργάνωση του Τουρνουά, παρά τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις βροχές που ανέβαλαν ματς, αλλά και από την φιλοξενία που έτυχαν, καθώς και από τις ομορφιές του νησιού, όσες μπόρεσαν να δουν.

Αξίζουν συγχαρητήρια οι αθλήτριες, το προπονητικό τιμ, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας και οι εθελοντές που βοήθησαν στην άψογη διεξαγωγή του τουρνουά. Θα ήταν ονειρικό αν μπορούσε αυτό να διεξαχθεί στο γήπεδο της Κάτω Πλατείας, εκεί όπου αρκετός κόσμος θα μπορούσε να το παρακολουθήσει, αλλά υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες για κάτι τέτοιο. Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι όλα πήγαν τέλεια, τόσο από άποψη διοργάνωσης, όσο και αγωνιστικά. Το γυναικείο κρίκετ της Κέρκυρας  είναι μόνιμα σε άνοδο και μας βγάζει ασπροπρόσωπους.

Φωτο@ΕΛΟΚ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια