Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαζική η συμμετοχή στον 11ο Κόρισσο αγώνα δρόμου στην άμμο (photos)

Κόρισσος Αγώνας Δρόμυ στην άμμο
04 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:59

H ανταπόκριση και μαζική συμμετοχή του κόσμου τον κατατάσσει στις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλη ικανοποίηση για τους διοργανωτές κυρίως, η διεξαγωγή του «11ου ΚόρΙσσου αγώνα δρόμου στην άμμο» αλλά και για τους συμμετέχοντες, είτε στον αγώνα δρόμου, είτε σαν περιπατητές, είτε σαν θεατές.

Ο πρόεδρος του ΚόρΙσσου Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου δήλώνει: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ανταπόκριση και μαζική συμμετοχή του κόσμου στον 11ο Κόρισσο αγώνα δρόμου στην άμμο φέτος διότι αυτό το στοιχείο τον κατατάσσει στις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων. Χαιρόμαστε για την οργανωτική επιτυχία διότι από την φύση της τέτοια αθλητική εκδήλωση έχει πολλές απαιτήσεις. Και σε αυτό συνέβαλλαν πάρα πολλοί, άλλοι εκπρόσωποι σωματείων και άλλοι σαν φυσικά πρόσωπα. Ιδιαίτερη μνεία επιτρέψτε μου για το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, την κλινική Αλέξανδρος Μάστορας, τον Ελληνική ομάδα Διάσωσης και την κα Χριστίνα Τσιριγκάκη με το ισοτονικά της Herbal…”

 

Και συνεχίζει ο Νίκος Πέρρος: «… όλοι όσοι συμμετείχαν δήλωναν με την παρουσία τους την αποφασιστικότητα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο ο Ίσσος αλλά και όλο το οικοσύστημα που περιλαμβάνει την Λίμνη, τον Χαλικούνα και τα Λαούδια, που έρχονται από πολύ μακριά σαν δημιουργήματα της Φύσης, να φθάσουν ακόμη πολύ μακριά, στο μέλλον στις επόμενες γενεές».

Η τελετή λήξης άρχισε με συγκινητική αναφορά στον Σωτήρη Γαστεράτο, από τους ιδρυτές του Κόρισσου που έφυγε πρόσφατα. Τιμήθηκε για την διαχρονική του συνεισφορά και προσφορά στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στον Ίσσο ο Σταμάτης Γκίνης.   

Απο την οργανωτική επιτροπή αναφέρθηκαν όλοι οι συνδιοργανωτές. Η Π. Ιονίων Νήσων, Η ΤΕ ΣΕΓΑΣ, ο «Διάπλους», Ο ΣΕΒΑΣ «ΒΙΚΤΩΡ» (Βετεράνοι αθλητές στίβου), ο Κερκυραϊκός ΓΣ, ο Λαοδάμας, το ΕΣΥΝ αλλά και δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις που συνέδραμαν σε έιδη.  Ιδιαίτερη παρουσία  με εθελοντές των πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Ματθαίου, Βραγκανιωτίκων, Χλωμού και Αργυράδων , του Κρόνου καθώς και του Αγροτικού συνεταιρισμού Αργυράδων. Οργανωμένη  παρουσία από την ΑΕ Λευκίμμης. Ιδιαίτερη μνεία για την ευγενική χειρονομία του ερευνητή συγγραφέα Σουρτζίνου Γιώργου που αθλοθέτησε για τους νικητές δυο από τα τελευταία του βιβλία, τα τοπωνυμία της Κέρκυρας και την Κέρκυρα του μεσοπολέμου.

Τιμήθηκαν για την  συμβολή τους και συνεισφορά τους στην διεξαγωγή του αγώνα και της όλης εκδήλωσης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το τοπικό παράρτημα του ΕΕΣ,  ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, η Γ. Κλινική «Αλέξανδρος Μάστορας», ο γιατρός Καββαδίας Αλέξανδρος, οι διευθύνσεις των ξενοδοχείων OLIVAR  και Απόλλων Παλλάς.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν (Δωρεάν) φανέλες του αγώνα, μετάλλια, καπέλα και τυπωμένες με τοπία του Ίσσου κούπες.

Παράλληλα διεξήχθη τουρνουά Beach handball με την φροντίδα των στελεχών του ΚΓΣ.

Οι νικητές

Κατηγορία κοριτσιών δημ. σχολείων: 1η θέση Παπαβλασοπούλου Ειρήνη, 2η θέση Κουλιουμπλά Δέσποινα και 3η θέση Γιούργα Σπυριδούλα.

Στα αγόρια Δημοτικών σχολείων, 1η θέση Καρύδης Αλέξανδρος, 2η θέση Georgiev Vladimir και 3η Μίαρης Δημήτρης.

Στις κατηγορίες κάτω των 18 ετών, στα κορίτσια Duskova Katerina 1η θέση, Πηγή Λουκία  2η θέση και Μίαρη Χριστίνα 3η θέση, ενώ στα αγόρια 1ος και φέτος ο Μόσχος Γεράσιμος, 2ος ο Γκουρδούκης Ιωσήφ που άλλαξε κατηγορία ηλικιακή και 3ος Τζίμας Σωτήρης.

Και τέλος στην κατηγορία γυναικών πρώτη η Τσέχα Puszkarska Kinga, 2η  η Λούβρου Έλλη, και 3η η Σάμου Ευαγγελία.

Ενώ στους άνδρες είχαμε τον ίδιο νικητή με πέρυσι, τον Αγιομαθήτικης καταγωγής που ζεί στην Γερμανία Προμηθέα Βαραγγούλη, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με εκπληκτικό χρόνο 28:04. Δεύτερος ο Νικόλαος Σβάρνας  που επίσης ζει στην Γερμανία με επίδοση 28:35 και τρίτος ο Σταμάτης Βασιλάκης με χρόνο 29:57.

Συμμετοχές διεθνείς υπάρχαν από Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία και Πολωνία.