Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα με Αστέρα Πετριτή - Θεσπρωτό και Ν. Αρτάκη - ΑΕ Λευκίμμης

Γ΄ Εθνική
04 Αυγούστου 2023 / 15:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η κλήρωση έφερε την πρώτη αγωνιστική τον Αστέρα να αγωνίζεται εντός έδρας με αντίπαλο τον Θεπσρωτό, ο οποίος υποβιβάστηκε από την Super League 2, ενώ η ΑΕ Λευκίμης θα κάνει το πιο ακρινό ταξίδι της σεζόν, αφού θα παίξει στην Εύβοια με την Νέα Αρτάκη.

ΑΘΗΝΑ. Έγινε το πρωί της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της Αθήνας, από την ΕΠΟ, η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής που θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων, θα ξεκινήσει στις 10 Σεπεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2024. Ανάμεσα σε αυτές ο Αστέρας Πετριτή που για 2η συνεχόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στην κατηγορία και η ΑΕ Λευκίμμης που για 7η συνεχόμενη χρονιά θα πάρει μέρος.

Η κλήρωση έφερε την πρώτη αγωνιστική τον Αστέρα να αγωνίζεται εντός έδρας με αντίπαλο τον Θεπσρωτό, ο οποίος υποβιβάστηκε από την Super League 2, ενώ η ΑΕ Λευκίμης θα κάνει το πιο ακρινό ταξίδι της σεζόν, αφού θα παίξει στην Εύβοια με την Νέα Αρτάκη.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Αστέρας Πετριτή – Θεσπρωτός

ΓΑΣ Σβορώνου – Εορδαϊκός

Νέα Αρτάκη – ΑΕ Λευκίμμης

Βατανιακός – Καστοριά

ΑΕ Κιλερέρ – ΠΟ Φήκης

Τρίκαλα – Ζάκυνθος

Αναγέννηση Άρτας – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου

Αστέρας Λιανοκλαδίου – Μαγνησιακός

Θύελλα Κατσικάς – Πιερικός

Με βάση το πρόγραμμα οι ομάδες του νησιού μας θα βρεθούν αντιμέτωπες την 16η αγωνιστική στη Λευκίμμης, ενώ την 32η αγωνιστική οι ομάδες θα παίξουν στην έδρα του Αστέρα στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι.

«Περιμένουμε και προσδοκούμε ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα από το περσινό. Υποχρεωτική η χρήση απινιδωτή στα γήπεδα και τη φετινή σεζόν. Προέχει η υγεία των παικτών», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος διοργανώσεων της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ.

Να σημειώσουμε ότι η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε Ομίλου παίρνει το εισιτήριο για την Super League 2, ενώ θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά τριάντα (30) ομάδες. Απευθείας θα υποβιβασθούν οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, επιπλέον θα υποβιβασθούν δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: Μια (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και μία (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια