Σάββατο 21.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με δυο ή με τρεις κατηγορίες τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ;

ΕΠΣΚ
25 Ιουλίου 2023 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η φετινή προκήρυξη μιλάει για 14 ομάδες στην Α΄ κατηγορία, 12 στην Β΄ και τις υπόλοιπες στην Γ΄, εφ΄ όσον φυσικά υπάρχει ικανός αριθμός (θα εκτιμούσαμε τουλάχιστον 10 ομάδες).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η προκήρυξη των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ, της περασμένης περιόδου, προέβλεπε την δημιουργία και Γ΄ κατηγορίας για τη σεζόν 2023-24. Μια κίνηση σωστή κατά την άποψή μας αφού σε μια τέτοια κατηγορία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές, ενώ θα σταματήσει και το πρωτάθλημα της Β΄ να είναι δυο ταχυτήτων, αφού υπήρχαν ομάδες πολύ αδύναμες και είχαμε πολλές φορές τεράστια σκορ σε κάποιους αγώνες.

Πέραν αυτού με την δυνατότητα της νέας τάξης πραγμάτων, από φέτος να μπορούν οι ομάδες να κατεβάζουν στα τοπικά πρωταθλήματα και δεύτερη ομάδα, δίνει το δικαίωμα σε κάποιες (κυρίως αυτές με τις πολυπληθείς ακαδημίες) να αξιοποιήσουν το πλούσιο έμψυχο δυναμικό που έχουν και να κατεβάσουν μια νεανική ομάδα στην Γ΄ ΕΠΣΚ. Ήδη επίσημα δήλωσαν ο ΠΑΣ Σφακιανάκης και οι Φοίνικες ότι στο ανδρικό πρωτάθλημα θα κατεβάσουν και δεύτερες ομάδες.

Η φετινή προκήρυξη μιλάει για 14 ομάδες στην Α΄ κατηγορία, 12 στην Β΄ και τις υπόλοιπες στην Γ΄, εφ΄ όσον φυσικά υπάρχει ικανός αριθμός (θα εκτιμούσαμε τουλάχιστον 10 ομάδες). Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής, με την Ένωση να κρίνει τότε αν θα κάνει με δυο ή τρεις κατηγορίες το πρωτάθλημα.

 Με βάση την περσινή παρουσία των ομάδων, δικαίωμα συμμετοχής στις κατηγορίες έχουν 33 ομάδες και είναι:

Α΄ κατηγορία (14 ομάδες): Θιναλιακός, Όλυμπος, ΟΦΑΜ, ΑΟ Κέρκυρα, Αναγέννηση Περιβολίου, Αχιλλέας Νυμφών, Κρόνος Αργυράδων, ΑΟ Παξοί, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, ΠΑΟ Σφακιανάκης, ΠΑΟ Κορακιάνας, ΑΠΣ Μπενίτσες, Ομόνοια, ΑΕ Φαιάκων.

Β΄ - Γ΄ κατηγορία (19; ομάδες): Ολυμπιάδα Καρουσάδων, ΑΟ Κάβος, Οδυσσέας Αυλιωτών, Δίας Κασσιώπης, Εθνικός Περουλάδων, ΓΕ Παλαιοκαστριτών, Ηρακλής Σφακερών, ΑΟ Φοίνικες, Ατρόμητος Άφρας, ΑΕ Κανονιού, Αστέρας Σπαρτύλα, Βολίδα, Μέγας Αλέξανδρος, Ηρακλής Αγίων Δέκα, Αστέρας Μωραΐτικων, ΑΠΣ Θύελλα, ΑΕ Καναλίων, ΑΟ Βασιλάτικα, Κεραυνός Δραγωτινών.

Όμως ο αριθμός αυτός μπορεί και θα αλλάξει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Αρχικά η ΓΕ Παλαιοκαστριών ενώθηκε με την ΑΕ Φαιάκων και κατεβαίνει μια ομάδα η ΑΕΦΠ, οπότε έχουμε μια ομάδα λιγότερη από τις περσινές, ενώ πιθανόν και άλλες 2 δεν θα δηλώσουν συμμετοχή (για λόγους δεοντολογίας δεν αναφέρουμε ονόματα, πιθανόν τελευταία στιγμή να αλλάξει κάτι).

Από την άλλη επιστρέφει στα πρωταθλήματα ο Ατρόμητος Στρογγυλής, αφού στη Γ.Σ. της περασμένης εβδομάδας αποφασίστηκε να επιστρέψει στην ενεργό δράση η ομάδα. Μάλιστα με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινότητας και παλιού ποδοσφαιριστή και προέδρου και της ομάδας Σπ. Μπόγδου (και των συνεργατών του) η ομάδα είχε κάνει όλες τις διαδικασίες για να είναι πιστοποιημένη στο μητρώο της ΓΓΑ και δεν θα έχει στο κομμάτι αυτό πρόβλημα. Αν υπολογίσουμε και τις δυο δεύτερες ομάδες του ΠΑΟΣ και των Φοινίκων, θα έχουμε τρεις επιπλέον ομάδες και πιθανόν 1 ή 2 ακόμα που είναι σε διαδικασία επιστροφής.

Παρ΄ όλα αυτά θα πρέπει να είναι πάνω από 34 οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή για να έχουμε όπως και παλιότερα τρεις κατηγορίες στα ανδρικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας. Υπομονή για κάτι λιγότερο από ένα μήνα όπου θα λήξουν οι δηλώσεις συμμετοχής για να πάρει τις αποφάσεις της η Ένωση και να δούμε πως θα διεξαχθούν τα φετινά πρωταθλήματα, αφού αν γίνει η Γ΄ ΕΠΣΚ θα έχουμε και τροποποιήσεις στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια