Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με λιγότερες ομάδες η Γ΄ Εθνική, κλήρωση 4 Αυγούστου

Γ΄ Εθνική
21 Ιουλίου 2023 / 15:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Προκύπτει όμως θέμα από το ξεκίνημα της φετινής Γ΄ Εθνικής και αυτό γιατί οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι λιγότερες, οι πληροφορίες λένε ότι είναι κάτι λιγότερες από 65, άρα θα πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός από τις «επιλαχούσες».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελείωσαν οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, που θα γίνει φέτος με άλλη μορφή. Τέσσερις όμιλοι των 18 ομάδων με την πρωταθλήτρια κάθε ομίλου να ανεβαίνει στην Super League 2 και τις 30 από τις 72 ομάδες να υποβιβάζονται. Ανάμεσα στις 72 είναι και ο Αστέρας Πετριτή με την ΑΕ Λευκίμμης που εκπροσωπούν την ΕΠΣ Κέρκυρας.

Προκύπτει όμως θέμα από το ξεκίνημα της φετινής Γ΄ Εθνικής και αυτό γιατί οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι λιγότερες, οι πληροφορίες λένε ότι είναι κάτι λιγότερες από 65, άρα θα πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός από τις «επιλαχούσες». Η ΕΠΟ θα δώσει τη δυνατότητα και στις ομάδες που πήραν την 4η θέση στα μπαράζ ανόδου να παίξουν στην Γ΄ Εθνική, αλλά το θέμα είναι αν και ποιες από αυτές θα το αποδεχθούν.

Το πιθανότερο είναι να έχουμε τους τέσσερις Ομίλους, αλλά με λιγότερες του αρχικού σχεδιασμού ομάδες, 16 ή 17, όλα δε θα ξεκαθαρίσουν τις αμέσως επόμενες μέρες. Και αυτό γιατί η ΕΠΟ θέλει να τελειώνει άμεσα τις διαδικασίες, να μην γίνει όπως πέρσι σίριαλ η Γ΄ Εθνική. Είναι και ο λόγος όπου η Ε.Ε./ΕΠΟ ανακοίνωσε την ημερομηνία όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Γ’ Εθνικής της αγωνιστικής περιόδου 2023/2024 και την όρισε να διεξαχθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023. Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες μέρες και πριν τις 4/8 θα έχει γίνει και ο καταρτισμός των Ομίλων, με βάση γεωγραφικά κριτήρια.

Έχουμε δει τόσες και τόσες ανατροπές στην κατηγορία αυτή, τόσες και τόσες αναβολές, που δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε φέτος. Μάλιστα η 10 Σεπτεμβρίου ορίστηκε για ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος λόγω των πολλών αγώνων που έχει φέτος, αλλά ούτε αυτό γνωρίζει κανείς αν υλοποιηθεί. Πέραν αυτού δεν είναι απίθανο, κάποιες ομάδες της Super League 2, να μην δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία και να θελήσουν να παίξουν Γ΄΄ Εθνική και εκεί τι θα κάνει η ΕΠΟ; Θα τις δεχθεί ή κλείνει οριστικά την πόρτα, επειδή πέρασε η ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής. Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες μέρες, τις φετινές κινήσεις της ΕΠΟ, που όπως πάντα είναι απρόβλεπτες.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια