Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Π. Δόση: Χαρούμενη με το μετάλλιο, δικαιωμένη με την επιτυχία

Π. Δόση
17 Ιουλίου 2023 / 16:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η κραυγή της Παναγιώτας μόλις πέρασε το 1,89μ. και της εξασφάλισε το μετάλλιο ακούστηκε ως την Ελλάδα.

ΕΣΠΟ. Η κραυγή της Παναγιώτας μόλις πέρασε το 1,89μ. και της εξασφάλισε το μετάλλιο ακούστηκε ως την Ελλάδα. Ήταν η εκτόνωση της και κυρίως η δικαίωση γι αυτό το κορίτσι που παλεύει χρόνια στο χώρο, έχει διακρίσεις, αλλά όχι σαν αυτή του Πανευρωπαϊκού, ήθελε πολύ αυτό το μετάλλιο, δικαιώθηκε και με την κατάκτησή του, αλλά και με το ύψος που πέρασε.

«Είμαι χαρούμενη με το μετάλλιο, νιώθω δικαιωμένη με αυτή την επιτυχία. Ο αγώνας ήταν στρατηγικής, έπρεπε να περάσεις τα ύψη με την πρώτη για να έρθει το μετάλλιο. Έχω προσπαθήσει πολύ με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, νιώθω πως το σημερινό ήταν μια δικαίωση για εμένα και τον προπονητή και μπαμπά μου, Θοδωρή Δόση, που ήταν αυτός που πρώτος πίστεψε σε μένα και τις δυνατότητες μου», είπε η Παναγιώτα μετά τον αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια πέρασε αρκετές δυσκολίες και δεν φάνηκε στους αγώνες, αφού είχε να αντιμετωπίσει και έναν τραυματισμό, αλλά και τις υποχρεώσεις της σχολής της όπου μπόρεσε να την τελειώσει

«Νιώθω πως από εδώ και πέρα μπορώ να κάνω στίβο απόλυτα προσηλωμένη, καθώς τελείωσα τη σχολή μου, η οποία είχε πολλές υποχρεώσεις. Στόχος μου είναι να κάνω στίβο σε υψηλό επίπεδο και να κυνηγήσω διακρίσεις», είπε η πρώην αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρα 2015 (τώρα αγωνίζεται με τον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και η οποία θα συνεχίζει να ζει στη Θεσσαλονίκη για μεταπτυχιακές σπουδές και προπόνηση, κάτω από τις οδηγίες του πατέρα της.

Η αλήθεια είναι πως η Παναγιώτα δεν είχε το ξεκίνημα που θα ήθελε στην αρχή της σεζόν, αλλά όλα πήγαν καλά με τον προγραμματισμό που έκανε με τον προπονητή-πατέρα της… «Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις για να φτάσεις σε ένα αποτέλεσμα. Η χρονιά μπορεί να μη ξεκίνησε όσο καλά θα ήθελα όμως σήμερα φτάσαμε εκεί που είχαμε στοχεύσει. Είχαμε κάνει ένα πλάνο να είμαι καλά στο πρωτάθλημα έπειτα να πάρω την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού και στη συνέχεια να κάνω έναν δυνατό αγώνα μεταλλίου. Νιώθω κοντά στο 1,90 μ., ωστόσο είμαι πολύ ευχαριστημένη με αυτό που ήρθε σήμερα. Έχω προσπαθήσει πολύ για όλο αυτό».

Απελευθερωμένη πλέον από τραυματισμούς και μαθήματα, με καλή ψυχολογία αφού μπόρεσε φέτος (μετά δυο χρόνια «στα ρηχά») να καταρρίψει μέσα σε λίγες μέρες δυο φορές το ατομικό της ρεκόρ, η Παναγιώτα είναι έτοιμη να ξεπεράσει το 1,90μ. και με δουλειά να πάει ακόμη ψηλότερα. Το θέλει, δουλεύει πολύ και το μπορεί, έχοντας τις ευχές όλων.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια