Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πάλεψε, αλλά έμεινε εκτός η Π. Δόση

Π. Δόση
25 Αυγούστου 2023 / 16:47
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Παναγιώτα ξεκίνησε από το 1,75μ. όπου πέρασε με την 1η προσπάθεια, αλλά έδειξε στη συνέχεια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έτσι πέρασε με την 3η προσπάθεια το 1,80μ. και έκανε τρεις άκυρες στο 1,85μ. με αποτέλεσμα να αποκλειστεί πρόωρα από τη συνέχεια.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η συμμετοχή και μόνο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, είναι ένα ξεχωριστό επίτευγμα και αυτό ακριβώς πέτυχε φέτος με την εξαιρετική της παρουσία στους αγώνες η Παναγιώτα Δόση. Η νεαρή πρωταθλήτρια η οποία ουσιαστικά εκπροσωπούσε την Κέρκυρα (αν και αθλήτρια πλέον του ΕΛ. Βενιζέλου, μετά την πολύχρονη παρουσία της στον ΑΟ Κέρκυρα 2015), το πρωί της Παρασκευής 25/8 πήρε μέρος στον προκριματικό αγώνα του άλματος εις ύψος. Με φετινό και ατομικό ρεκόρ το 1,91μ. θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση ακόμα και στον τελικό, αν και υπήρχαν τουλάχιστον 25 αθλήτριες με καλύτερη επίδοση από αυτήν.

Η Παναγιώτα ξεκίνησε από το 1,75μ. όπου πέρασε με την 1η προσπάθεια, αλλά έδειξε στη συνέχεια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έτσι πέρασε με την 3η προσπάθεια το 1,80μ. και έκανε τρεις άκυρες στο 1,85μ. με αποτέλεσμα να αποκλειστεί πρόωρα από τη συνέχεια.

Κάποιος μπορεί να σταθεί στο ότι ήταν πολύ χαμηλότερα από την φετινή της επίδοση, χωρίς όμως να ξέρει ότι πολλοί κορυφαίοι αθλητές σε έναν αγώνα βρίσκονται σε κακή μέρα και μπορεί (αν και φαβορί ακόμη και για χρυσό μετάλλιο) να μείνουν έξω. Εδώ όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Η Παναγιώτα αμέσως μετά τον αγώνα μίλησε στην ΕΡΤ3 που μετάδωσε τον αγώνα ζωντανά και έδειξε ικανοποιημένη από την όλη προσπάθεια. Αυτό έχει την εξήγησή του, αφού όπως είπε η Παναγιώτα, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη γιατί μπόρεσε να πάρει μέρος σε ένα τέτοιο αγώνα με τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο. Για την «χαμηλή πτήση της» ανέφερε ότι εδώ και τρεις εβδομάδες την ταλαιπωρούσε ένα τραυματισμός, από την μετάβασή της στην Κύπρο για να προετοιμαστεί για τον αγώνα αυτό. Με φυσιοθεραπείες και χωρίς ιδιαίτερη προπόνηση πάλεψε σωματικά και ψυχικά να βρεθεί και να πάρει μέρος στον αγώνα, με τη βοήθεια και του πατέρα της και χάρηκε γιατί μπόρεσε να πάρει μέρος, έστω και αν δεν ξεπεράστηκε το πρόβλημα στο πόδι

Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι η πρώτη φορά που νοιώθει χαρούμενη αν και είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1,85μ. και ελπίζει να είναι η τελευταία φορά που είναι χαρούμενη γι αυτό.

Πλέον η επόμενη χρονιά που είναι Ολυμπιακή χρονιά, είναι ο στόχος της και επειδή μπόρεσε να τελειώσει με τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο, θα έχει πολύ χρόνο πλέον να αφοσιωθεί στις προπονήσεις (ο πατέρας της Θόδωρος είναι ο προπονητής της) και βάζει υψηλότερους στόχους για το μέλλον.

Ήταν σεμνή και κατασταλαγμένη για ότι συνέβη, αποφασισμένη δε για να έχει ένα πολύ καλύτερο μέλλον η ασημένια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 το 2023, Παναγιώτα Δόση, έχει τη διάθεση, τη δυνατότητα και τη θέληση για να προσφέρει πολύ μεγάλες συγκινήσεις και επιτυχίες στο μέλλον.

Να σημειώσουμε ότι πήρε μέρος και η Τ. Γκούσιν για την Ελλάδα, πέρασε το 1,89μ. και κατέλαβε την 17η θέση, ενώ στον τελικό προκρίθηκαν 8 αθλήτριες που πέρασαν το 1,92μ. και συμπληρώθηκε το γκρουπ με αθλήτριες που πέρασαν το 1,89μ. με καθαρά περάσματα (λίγες ή καθόλου αποτυχημένες προσπάθειες στ προηγούμενα ύψη).

 

ΦΩΤΟ@ΕΡΤ3

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια