Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

84 αγώνες στα πρωταθλήματα ανδρών, γυναικών και οι διεθνείς αγώνες

Κρίκετ
16 Ιουνίου 2023 / 17:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόγραμμα αγώνων Ανοιχτού Χώρου 2023 (84 συνολικά αγώνες) στις κατηγορίες Ανδρών Τ20, Γυναικών Τ20, Κύπελλο Τ20, Διεθνές Φεστιβάλ, καθώς και Εθνικών Ομάδων Γυναικών και Ανδρών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, έδωσε την Παρασκευή 16/6/2023 στη δημοσιότητα η ΕΛΟΚ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόγραμμα αγώνων Ανοιχτού Χώρου 2023 (84 συνολικά αγώνες) στις κατηγορίες Ανδρών Τ20, Γυναικών Τ20, Κύπελλο Τ20, Διεθνές Φεστιβάλ, καθώς και Εθνικών Ομάδων Γυναικών και Ανδρών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, έδωσε την Παρασκευή 16/6/2023 στη δημοσιότητα η ΕΛΟΚ.

Αυτό που μπορεί να χαροποιήσει τους ανθρώπους του αθλητισμού και του κρίκετ είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή ομάδων φέτος, ενώ αγώνες θα γίνουν εκτός της Κέρκυρας και στην Αθήνα στο γήπεδο της Παραλίας των Τζιτζιφιών, εκεί όπου στην κατηγορία ανδρών θα παίξουν τρεις ομάδες Α.Σ. Καλλιθέας Εξάρια, Αθηναϊκή Ακαδημία Κρίκετ και ΑΣ Αγωνιστές Μαραθώνα.

Στο νησί μας στην κατηγορία των ανδρών θα παίξουν Βύρωνας, Λέοντες, ΓΕ Κέρκυρας, Δέκαθλο, ΓΕ Θιναλίων, Αναγέννηση. Στις γυναίκες στον ανοικτό χώρο πάντα θα έχουμε συμμετοχή των Λέοντες, ΓΕ Κέρκυρας, Δέκαθλο, Αναγέννηση.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 24/6/2023 με αγώνες του «Διεθνούς Φεστιβάλ 2023» στο γήπεδο της Μαρίνας Γουβιών και είναι διήμερο. Στο ίδιο γήπεδο τη Δευτέρα 26/6 έχουμε το α΄ ματς ανάμεσα σε ΓΕΘ και ΓΕΚ για το πρωτάθλημα ανδρών Τ-20 και δυο μέρες μετά παίζουν Αναγέννηση με Δέκαθλο.

Στην Αθήνα στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών την Κυριακή 2/7/2023 θα έχουμε την 1η συνάντηση εκτός Κέρκυρας, πάλι για το πρωτάθλημα ανδρών με αντιπάλους τις ομάδες Α.Σ. Καλλιθέας Εξάρια με αντίπαλο την Αθηναϊκή Ακαδημία Κρίκετ, ενώ την ίδια μέρα στο ίδιο γήπεδο θα αγωνιστούν και ο ΑΣ Αγωνιστές Μαραθώνα με τον Α.Σ. Καλλιθέας Εξάρια.

Στην κατηγορία των γυναικών το πρωτάθλημα θα γίνει με αγώνες στην Κάτω Πλατεία και θα ξεκινήσει στις 19/8 με τον αγώνα Λέοντες-Δέκαθλο.

Για το θεσμό του κυπέλλου οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 3/7/2023.

Να σημειώσουμε ότι ενδιάμεσα θα έχουμε αγώνες της Εθνικής μας ομάδας σε Ευρωπαϊκούς αγώνες FCΙ (29 & 30/7) οι άνδρες στην Τσεχία, ενώ στους αντίστοιχους γυναικών θα πάει στη Βουλγαρία η ομάδα 4,5,6 Αυγούστου, ενώ 4,5,6, 8 και 9 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό τουρνουά στην Μαρίνα Γουβιών και το παρών θα δώσουν οι ομάδες της Ελλάδας, της Σερβίας, του Λουξεμβούργου και της Ρουμανίας.

Στις 25,26,27 σε Ευρωπαϊκούς αγώνες στη Μάλαγα της Ισπανίας θα πάει η Εθνική ανδρών, ενώ ο τελικός κυπέλλου ανδρών ορίστηκε για την 1Η Οκτωβρίου.

Ασφαλώς ένα πλούσιο πρόγραμμα για το Ελληνικό (Κερκυραϊκό κρίκετ) με αρκετούς διεθνείς αγώνες και ευτυχία θα ήταν όλες οι ομάδες κρίκετ του νησιού να είχαν δυνατότητα συμμετοχής. Από τα θετικά είναι η διοργάνωση Ευρωπαϊκών αγώνων στη Μαρίνα Γουβιών με την έλευση τριών Εθνικών ομάδων γυναικών (της Σερβίας, του Λουξεμβούργου και της Ρουμανίας) να έρχονται στο νησί μας.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια