Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανηγύρισε και η ΑΕΛ την άνοδο της Κοζάνης στη SL2

Κοζάνη
15 Ιουνίου 2023 / 17:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρσι ζήσαμε τη σαπίλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο με την υπόθεση της ΑΕ Λευκίμμης και της Κοζάνης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρσι ζήσαμε τη σαπίλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο με την υπόθεση της ΑΕ Λευκίμμης και της Κοζάνης. Τότε που καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια ερμηνείας των κανονισμών, για να μπορέσουν στην ΕΠΟ να ανεβάσουν τον Μακεδονικό στην Super League 2, αντί της Κοζάνης που ήταν πρωταθλήτρια στον Όμιλο στον οποίο αγωνιζόταν και η ΑΕ Λευκίμμης.

Για όσους δεν θυμούνται στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος η ΑΕΛ νίκησε 1-0 τον Μακεδονικό, ο οποίος τερμάτισε 2ος, αλλά έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή (που ποτέ δεν τιμωρήθηκε από την ΕΠΟ) και την κέρδισε. Έτσι έριξαν αρχικά την ΑΕΛ στο τοπικό, ανέβασαν τον Μακεδονικό και η πρώτη Κοζάνη έχασε την άνοδο. Μετά από μεγάλες δικαστικές μάχες, φτάσαμε και στο CAS, δικαιώθηκε η ΑΕΛ και πήρε τους βαθμούς της νίκης με τον Μακεδονικό, αλλά από την ομάδα της Θεσσαλονίκης που έχασε το ματς δεν της αφαιρέθηκαν οι βαθμοί που πήρε με την πρώτη ένσταση. Είχαμε το μοναδικό Παγκόσμιο φαινόμενο σε ένα ματς να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και οι ΔΥΟ ομάδες. Απίστευτο;;; έγινε όμως και την πλήρωσε η Κοζάνη που την έκλεψαν την άνοδο.

Είχε δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα στις δυο ομάδες, αφού διεκδίκησαν από κοινού να λάμψει η αλήθεια, δικαιώθηκε βέβαια η ΑΕΛ, η Κοζάνη έπαιξε και τη σεζόν που τελείωσε στην Γ΄ Εθνική. Ήλθε και πάλι πρώτη στον Όμιλο και μέσα από μπαράζ για άνοδο στη Super League 2, κατάφερε φέτος να πανηγυρίσει την άνοδό της, μετά τη νίκη της την Τετάρτη 14/6/2023 επί του Τηλυκράτη Λευκάδας με 1-0. Δικαίωση για την ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας, με την ΑΕΛ δημόσια να πανηγυρίζει για τη δικαίωση του φίλου σωματείου Φ.Σ. Κοζάνη, με την παρακάρτω ανακοίνωση:

Η Κοζάνη στη SL2!!!

Αργά ή γρήγορα η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε...

Η Αθλητική Ένωση Λευκίμμης πανηγυρίζει σήμερα μαζί σας!

Ευχόμαστε τα καλύτερα!!!

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια