Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση με την Ολυμπιακή Επιτροπή για το κρίκετ

ΚΡΙΚΕΤ
25 Απριλίου 2023 / 15:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η αλήθεια είναι ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες έχουν εντάξει αθλήματα που ούτε τόσο δημοφιλή είναι, κάποια δε δεν θα είχαν θέση και δεν νομίζουμε ότι ανταποκρίνονται στα Ολυμπιακά ιδεώδη.

ΑΘΗΝΑ. Η αλήθεια είναι ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες έχουν εντάξει αθλήματα που ούτε τόσο δημοφιλή είναι, κάποια δε δεν θα είχαν θέση και δεν νομίζουμε ότι ανταποκρίνονται στα Ολυμπιακά ιδεώδη. Υπάρχει το κρίκετ που ΔΕΝ είναι ενταγμένο δυστυχώς και θα έπρεπε, γιατί είναι άθλημα με το μισό πληθυσμό της γης να το αγαπάει και έχει την «Ολυμπιακή φιλοσοφία». Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια για την ένταξή του, είναι κάτι που έχει ωριμάσει και ίσως τη μεθεπόμενη Ολυμπιάδα του 2028 να διεξαχθεί.
Γίνεται προσπάθεια για να πεισθεί η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) και σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η συνάντηση της Αθήνας 24/4/2023 ανάμεσα στον Σπύρο Καπράλο, μέλος της ΔΟΕ, του προέδρου της ΕΛΟΚ Κ. Κατσώρα και του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ.A. Wright.
 
Το δελτίο τύπου της ΕΛΟΚ
Με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρο Καπράλο, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, Κυριάκος Κατσώρας και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κρίκετ Andrew Wright. Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο της ένταξης του Κρίκετ στην Ολυμπιακή οικογένεια και στέφθηκε από επιτυχία.
Ο κ. Wright ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο Κυριάκο Κάτσωρα για τον προγραμματισμό της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24/4 στην Αθήνα στα γραφεία της Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο κ Wright έκανε ειδική αναφορά στις εκδηλώσεις των 200 χρόνων την άρτια οργάνωση, τον ενθουσιασμό των ομάδων και την μεγάλη διαφήμιση που έγινε στο νησί. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Καπράλο για την αποδοχή της συνάντησης και την στήριξη του στις προσπάθειες της ΕΛ.Ο.Κ. για ακόμη μια φορά. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια