Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς εκπλήξεις η αυλαία στην Α΄ΕΠΣΚ

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
24 Απριλίου 2023 / 16:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, με τέσσερα ματς το Σαββατοκύριακο για την 26η αγωνιστική (είχαν γίνει τα άλλα δύο ΠΑΟ Σφακιανάκης - Αναγ. Περιβολίου 3-0 και Κεραυνός Αγ. Νικολάου – ΟΦΑΜ 1-2, την Μ. Τετάρτη).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, με τέσσερα ματς το Σαββατοκύριακο για την 26η αγωνιστική (είχαν γίνει τα άλλα δύο ΠΑΟ Σφακιανάκης - Αναγ. Περιβολίου 3-0 και Κεραυνός Αγ. Νικολάου – ΟΦΑΜ 1-2, την Μ. Τετάρτη).
Ο πρωταθλητής Θιναλιακός νίκησε εύκολα 4-1 την Ολυμπιάδα, που ελπίζει να ανέβει η ομάδα της Αχαράβης στη Γ΄ Εθνική για να παραμείνει στην κατηγορία στην περίπτωση αυτή, άλλως ακολουθεί Κάβο και Οδυσσέα στη Β΄ κατηγορία.
Ο Κάβος δεν πήγε να παίξει στους Αυλιώτες, κάτι που έχει γίνει με άλλες ομάδες αρκετές φορές φέτος και πρέπει η Ένωση να αλλάξει τον κανονισμό. Ο Κρόνος εντυπωσιακός στο φινάλε σκόρπισε 5-2 στο Σκριπερό τον ΠΑΟ Κορακιάνας σε ματς χωρίς βαθμολογική σημασία, ενώ οι Παξοί νίκησαν τον Όλυμπο 2-1 και τερμάτισαν ψηλά και με καλή βαθμολογική συγκομιδή. Τέλος ο Αχιλλέας Νυμφών στο φινάλε νίκησε τον ΑΟ Κέρκυρα και πέτυχε νίκη μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες.
Και τυπικά μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο Θιναλιακός θα μετάσχει σε μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική σαν πρωταθλητής Κέρκυρας μα τους πρωταθλητές, Καστοριά, Ιωαννίνων, Θεσπρωίας, Άρτας, Πρέβεζας/Λευκάδα και Αιτωλοακαρνανίας. Από τις επτά ομάδες τρεις αναβαίνουν. Ο Κάβος και ο Οδυσσέας υποβιβάζονται, καθώς και η Ολυμπιάδα που μένει αν ανέβει ο Θιναλιακός.
 
Αποτελέσματα (26η αγων.)
Οδυσσέας - ΑΟ Κάβος   α.α.      3-0
Ολυμπιάδα– Θιναλιακός             1-4
ΑΟ Παξοί – Όλυμπος                      2-1
Αχιλλέας - ΑΟ Κέρκυρα                                1-0
ΠΑΟ Κορακιάνας - Κρόνος          2-5
 
Βαθμολογία τελική
Θιναλιακός                        64
………………………………………..
ΟΦΑΜ                                  50
Αναγ. Περιβολίου           47
Όλυμπος                              47
ΑΟ Παξοί                             46
Κρόνος Αργυράδων       38
ΑΟ Κέρκυρα                      37
Αχιλλέας                              33
ΠΑΟ Σφακιανάκης          31
Κερ. Αγ. Νικολάου          30
ΠΑΟ Κορακιάνας             27
………………………………………..
Ολυμπιάδα                        22
ΑΟ Κάβος                            19
Οδυσσέας                           16
*Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια