Σάββατο 21.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε Περιβόλι και Λευκίμμη τα ματς που «καίνε»

ΕΠΣΚ – Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
07 Απριλίου 2023 / 16:31
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόλις δυο παιγνίδια μένουν για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορία, αφού το Σαββατοκύριακο γίνεται η 25η αγωνιστική.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόλις δυο παιγνίδια μένουν για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορία, αφού το Σαββατοκύριακο γίνεται η 25η αγωνιστική. Είναι ίσως η πιο καθοριστική για τις ομάδες που κυνηγάνε την παραμονή τους (3+1) αφού πολλά θα εξαρτηθούν στο τέλος, όχι μόνο από την τελική κατάταξη στης Α΄, αλλά και από τις εξελίξεις στην Γ΄ Εθνική.
Με βάση τις προκηρύξεις ουσιαστικά από δύο ως και τέσσερις μπορεί να είναι οι ομάδες που θα υποβιβαστούν. Δυο σε περίπτωση που δεν πέσει καμιά από την Γ΄ Εθνική (ΑΕΛ, Αστέρας) και ανέβει ο Θιναλιακός. Ανάλογα δηλαδή με την πορεία Θιναλιακού, ΑΕΛ και Αστέρα θα δούμε στο τέλος. Ουσιαστικά αν παίξουν και οι τρεις Γ΄ Εθνική τη νέα σεζόν θα πέσουν δυο ομάδες από την Α΄ ΕΠΣΚ, ανάλογα δε με πόσες θα έχουμε αντίστοιχα υποβιβασμό από την Α΄.
Από τα ματς που θα γίνουν το ματς στη Λευκίμμη Κάβος-Ολυμπιάδα είναι το πιο σημαντικό, καίει και τις δυο ομάδες, ο χαμένος πέφτει οπωσδήποτε, ο νικητής ελπίζει. Ίσως λιγότερο, αλλά και στο Περιβόλι το παιγνίδι έχει τεράστια βαθμολογική σημασία για τον ΠΑΟΚ, που θέλει νίκη για να αποφύγει τις τρεις τελευταίες θέσεις, αλλά και να σκαρφαλώσει μια θέση ακόμη για να είναι πιο ασφαλής. Ο πρωταθλητής Θιναλιακός φιλοξενεί στην Κασσιόπη τον ΑΟ Κέρκυρα.
 
Πρόγραμμα (25η αγωνιστική)
Σάββατο 8 Απριλίου ώρα 16:00
Αναγέννηση Περιβολίου – ΠΑΟ Κορακιάνας
18:00 ΠΑΟ Σφακιανάκης – Οδυσσέας
ΑΟ Κάβος – Ολυμπιάδα Καρουσάδων
Κυριακή 9 Απριλίου ώρα 16:00 
Θιναλιακός– ΑΟ Κέρκυρα
ΟΦΑΜ – Αχιλλέας Νυμφών
11:30 Κρόνος Αργυράδων – ΑΟ Παξοί
16:30 Όλυμπος– Κεραυνός Αγ. Νικολάου
 
Βαθμολογία
Θιναλιακός                        58
………………………………………..
Αναγ. Περιβολίου           47
Όλυμπος                              46
ΟΦΑΜ                                  41
Κρόνος Αργυράδων       35
ΑΟ Κέρκυρα                      34
ΑΟ Παξοί*                          34
Αχιλλέας                              30
ΠΑΟ Σφακιανάκης*       28
Κερ. Αγ. Νικολάου          26
ΠΑΟ Κορακιάνας             24
………………………………………..
Ολυμπιάδα                        19
ΑΟ Κάβος                            19
Οδυσσέας                           10
*Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς
**Ένα ματς λιγότερο έχουν Αχιλλέας και ΑΟ Παξών.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια