Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΟ Φαίαξ: Στο ίδιο έργο θεατές

HANDBALL
23 Μαρτίου 2023 / 16:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ήττα το περασμένο Σάββατο του Φαίακα από το Κιλκίς του στερεί το στόχο της ανόδου που έβαλε φέτος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ήττα το περασμένο Σάββατο του Φαίακα από το Κιλκίς του στερεί το στόχο της ανόδου που έβαλε φέτος. Όμως τα διαιτητικά λάθη που έγιναν στα ματς και όλα σε βάρος της Κερκυραϊκής ομάδας, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Έτσι η διοίκηση, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που ήταν συγκλονιστικός και κατέκλεισε το κλειστό, στάθηκε και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η ομάδα από τους διαιτητές, χωρίς να ξεχάσει και ότι υποβιβάστηκε πέρσι από διαιτητικά λάθη, τονίζοντας ότι είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές». Σωστά δεν μπορεί να περάσει η όποια αντιμετώπιση χωρίς να ακουστεί και η φωνή της Κερκυραϊκής ομάδας, που απλά ήθελε και θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο να αντιμετωπίζεται το ίδιο με τον αντίπαλο.
 
Η ανακοίνωση του Φαίακα            
 
Οι αθλητές τις ομάδας χάντμπολ του Α.Ο. Φαιαξ Κέρκυρας και το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστούμε τους Κερκυραίους φιλάθλους που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο και δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα στον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στον Γ.Α.Σ. Κιλκίς .
Συγχαίρουμε την αντίπαλη ομάδα για την εικόνα που παρουσίασε μέσα στο γήπεδο. Όμως την χαρά αυτής της όμορφης χαντμπολικης ημέρας φρόντισαν να την χαλάσουν οι διαιτητές της αναμέτρησης που σε όλη την διάρκεια του αγώνα τις αμφισβητούμενες φάσεις τις καταλόγιζαν ή δεν τις καταλόγιζαν προς όφελος της αντιπάλου ομάδας .
Ειδικότερα ,η στάση των διαιτητών στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ,όταν η ομάδα μας έδειξε ότι μπορούσε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ,ήταν τέτοια που με συνεχόμενα ανάποδα σφυρίγματα οδήγησε σε πρόωρη "λήξη" τον αγώνα.
Εδώ στο νησί έχουμε βαρεθεί να αντιμετωπίζουμε συνεχώς την απαξίωση των προσπαθειών μας . Έχουμε από την γεωγραφία πολύ περισσότερες δυσκολίες και απαιτούμε από όλους σεβασμό . Στην πολύχρονη παρουσία μας στο άθλημα ούτε μια φορά δεν μας καταλογίστηκε ότι κερδίσαμε κάποιον αγώνα από διαιτητικά λάθη και η Κ.Ε.Δ. γνωρίζει ότι το μόνο που ζητάμε είναι ίση αντιμετώπιση . Παρότι όμως ήταν ακόμα νωπή στο μυαλό μας η άθλια διαιτησία στον περσινό αγώνα (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΑΟ ΦΑΙΑΞ) που ουσιαστικά οδήγησε την ομάδα μας στην Α2 και το διαιτητικό δίδυμο σε τιμωρία και φέτος βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές να πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για τα αυτονόητα .
ΥΓ 1: Θεωρούμε ανούσια μια πιθανή τιμωρία των διαιτητών και θα μας κάνει να νιώσουμε σαν ιθαγενείς που τους κοροϊδεύουν με χάντρες. Όμως σας παρακαλούμε να σταματήσετε να λειτουργείτε στο άθλημα με ιδιοτέλεια και προσωπικά συμφέροντα. Έχουμε μικρύνει πολύ ως άθλημα και αυτή η συμπεριφορά προς τους ρομαντικούς που επενδύουν χρόνο και χρήμα στο χάντμπολ είναι καταστροφική.
ΥΓ2: Θα ακολουθήσει δημοσίευση υλικού από τις επίμαχες φάσεις για να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια