Σάββατο 21.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΝΦΙΑ 8000€ στην ΕΠΣΚ, για το Αθλητικό Κέντρο στο Κανόνι

ΕΠΣΚ
16 Φεβρουαρίου 2023 / 15:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας είχε βγάλει το Αθλητικό της κέντρο στο Κανόνι σε «δημοπρασία» για να το ενοικιάσει, λέγοντας ότι δεν μπορεί να το λειτουργήσει ή ότι είναι ασύμφορο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας είχε βγάλει το Αθλητικό της κέντρο στο Κανόνι σε «δημοπρασία» για να το ενοικιάσει, λέγοντας ότι δεν μπορεί να το λειτουργήσει ή ότι είναι ασύμφορο. Επέλεξε από τις δυο προσφορές που είχε αυτήν που κατά την άποψή της ήταν η πλέον συμφέρουσα. Αρχικά θα το ενοικίαζε για 12 χρόνια, αλλά το επέκτεινε σε 18 επειδή ο ενοικιαστής θα έφτιαχνε βοηθητικό γήπεδο δίπλα στο ήδη υπάρχον, όπως και έγινε.
Το ενοίκιο ορίστηκε στα 800€ και δεν διέφερε από αυτό που πλήρωνε ο μισθωτής της καντίνας του γηπέδου τότε (ίσως να ήταν στα 700€). Υπάρχει συμβόλαιο κατατεθειμένο στην εφορία. Αυτό όμως που δεν γνώριζαν οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη διοίκηση της Ένωσης πριν ενάμιση χρόνο είναι ότι για το Αθλητικό κέντρο πρέπει να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Ι. Βλαχόπουλος είναι περίπου 4.000€ για το 2021 και άλλα τόσα για το 2022 και συνολικά λόγω προστίμων το ποσό φτάνει στα 12.000€.
Για το θέμα αυτό καμιά ευθύνη δεν φέρει ο ενοικιαστής, ο οποίος είναι καθ΄ όλα εντάξει με τις υποχρεώσεις του και μάλιστα έχει δημιουργήσει ένα χώρο ανθρώπινο και λειτουργικό, σε σύγκριση με αυτό που υπήρχε.
Αν υπολογίσει κανείς ότι η ΕΠΣΚ εισέπραξε αυτά τα δυο χρόνια, βάση της συμφωνίας της προηγούμενης Διοίκησης 19.200€ τα 12.000€ πάνε στην εφορία και επειδή είναι ιδιοκτήτης αυτή οφείλει να τα πληρώσει και προχώρησε ήδη προς την κατεύθυνση αυτή.
Μιλήσαμε και ζητήσαμε από τον πρόεδρο την άποψή του για το θέμα τόσο του ΕΝΦΙΑ, αλλά επίσης για μια ανακοίνωση της «Κίνησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Κέρκυρας» που δεν υπάρχει υπογραφή του συντάκτη και την κατηγορεί για διάφορα πράγματα (αναβολή αγώνων, αγώνες μικτών στο γήπεδο Ολύμπου κλπ). Μας είπε:
«Στη Γ.Σ. που είναι σε λίγες μέρες (28/2) θα μιλήσουμε για όλα, δεν θα ασχοληθώ με τέτοια δημοσιεύματα που δεν έχουν υπογραφή. Για όσα αναφέρονται στο γήπεδο του Ολύμπου έχω να πως ότι το σωματείο, μας εξυπηρετεί και βάζουμε εκεί 3-4 ματς το Σαββατοκύριακο ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα πρωταθλήματά μας αφού είναι γνωστό ότι στο Δήμο τα περισσότερα γήπεδα είναι ακατάλληλα. Μια βλάβη που υπήρξε στο γήπεδο 3,4 μέρες αποκαταστάθηκε και τα ματς των μικτών την Τετάρτη 15/2 έγιναν χωρίς πρόβλημα. Βέβαια αυτός που έγραψε την εχθρική προς εμάς ανακοίνωση δεν ήταν καλά ενημερωμένος. Θα ανοίξουμε τα χαρτιά μας και θα τα πούμε όλα στη Γ.Σ.».
Δεν θα σχολιάσουμε και δεν θα δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση η οποία προέρχεται από την παράταξη από έχασε τις τελευταίες εκλογές και μάλιστα δεν κατέφερε να εκλέξει ούτε έναν (1) στο νέο Δ.Σ. που δημιουργήθηκε, δείγμα της δυσαρέσκειας των σωματείων που την αποτύπωσαν στην κάλπη και είναι σεβαστή η επιλογή τους. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια