Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψυχάρα ο Αστέρας 2-1 την Ελευσίνα, έχασε η ΑΕΛ στα Μέγαρα

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
15 Φεβρουαρίου 2023 / 17:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στους εξ αναβολής αγώνες της 13ης αγωνιστικής που έγιναν Τετάρτη 15/2 είχαμε μια τεράστια νίκη του Αστέρα Πετριτή επί του Πανελευσινιακού με 2-1, ενώ με το ίδιο σκορ έχασε η ΑΕ Λευκίμμης στα Μέγαρα από τον Βύζαντα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στους εξ αναβολής αγώνες της 13ης αγωνιστικής που έγιναν Τετάρτη 15/2 είχαμε μια τεράστια νίκη του Αστέρα Πετριτή επί του Πανελευσινιακού με 2-1, ενώ με το ίδιο σκορ έχασε η ΑΕ Λευκίμμης στα Μέγαρα από τον Βύζαντα. Ο αγώνας Α.Ο. Υπάτου - Απόλλων Πάργας αναβλήθηκε γιατί το γήπεδο ήταν σκεπασμένο με χιόνι και δεν μπορούσε να διεξαχθεί το ματς.
 
Αστέρας Πετριτή-Πανελευσινιακός 2-1
Ο Αστέρας Πετριτή έδειξε ότι η αγωνιστική του άνοδος δεν είναι τυχαία, σε ένα ακόμη ματς ήταν πολύ καλός, είχε παίκτες μαχητές που τα έδωσαν όλα και πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη από τον Πανελευσινιακό που είναι από τις διεκδικήτριες ομάδες για άνοδο.
Έγινε ένα καλό ματς με αρκετές φάσεις και από τις δυο πλευρές, ο Αστέρας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ήταν ψυχωμένος και αποφασιστικός, το πάλεψε και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ το γύρισε και πήρε το τρίποντο.
Η ομάδα της Ελευσίνας μπόρεσε να προηγηθεί στο 10΄ με τον Γραμμένο μετά από σύγχυση στην περιοχή του Δήμα, αλλά στο 14΄ ισοφάρισε ο Αστέρας με κοντινό πλασέ του Μεντή σε φάση διαρκείας στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με το ημίχρονο να τελειώνει 1-1, ενώ είχε και δοκάρι ο Αστέρας.
Στην επανάληψη η Ελευσίνα μπήκε πιο δυνατά, ο Αστέρας ήταν προσεκτικός και προσπαθούσε στη κόντρα να αιφνιδιάσει, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Λεμπόγκο στο 75΄ όταν το δυνατό σουτ απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και το δοκάρι στη συνέχεια, αλλά στο 88΄ο Χρ. Γεωργοπάλης από αριστερά σέρβιρε στον Τσιάβο που έκανε το 2-1 που ήταν και τελικό σκορ.
Αστέρας Πετριτή (Ι.Σφακιανάκης):  Δήμας, Κουρτελέσης, Πούλος, Μεντής, Γιαρδικιώτης, Γεωργοπάλης, Γκασίδης, Κουκουλέκης, Τσιάβος, Γραμμένος, Λεμπόνγκο.
 
Βύζας Μεγάρων – ΑΕ Λευκίμμης 2-1
Η ΑΕΛ μπήκε μουδιασμένα στο ματς στα Μέγαρα με αποτέλεσμα στο α΄ μέρος ο Βύζας να είναι καλύτερος και αφού προηγήθηκε στο 10′  με τον Φυσαράκης που πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ σπρώχνοντας τον Ματσοβίλα και έπρεπε να δοθεί επιθετικό φάουλ. Η γηπεδούχος πέτυχε με πλασέ του Ντούνη σε κενή εστία  το 2-0 στο 42′  που εκμεταλλεύτηκε παιδαριώδες λάθος στη άμυνα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕ Λευκίμμης προσπάθησε να πετύχει γρήγορα ένα γκολ να μπει στο παιχνίδι, είχε πολλές ευκαιρίες, ενώ στο 84 ακυρώθηκε γκολ του Β. Τσεβανέδη, που αξιοποίησε πάσα του Γαστεράτου,  ως οφσάιντ, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΕΛ. Μπόρεσε να σκοράρει αλλά ήταν αργά, όταν με φοβερό φάουλ του Βέρμπη στο 90+2 μείωσε σε 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
ΑΕ Λευκίμμης (Π. Κορομπόκηςς):  Γκάκος, Ματσοβίλα (46′ Γαστεράτος), Καρβούνης, Πουλημένος, Γρηγοριάδης, Κωστακιώτης (84′ Τουρμούσογλου), Πανταζής, Παπαγεωργίου, Μπαλός (63′ Τσεβανέδης), Χατζηστάμου, Λώμης (63′ Βέρμπης).
 
Αποτελέσματα (13η αγωνιστική)
Βύζας Μεγάρων - Α.Ε. Λευκίμμης            2-1
Αστέρας Πετριτή - Πανελευσινιακός      2-1
Α.Ο. Υπάτου - Απόλλων Πάργας                 ανεβλήθη        
Α.Ο. Χαλκίδα - Α.Π.Σ. Ζάκυνθος                                0-4
είχαν  γίνει τα ματς
Τηλυκράτη – ΠΟΦήκης                                 2-0
Τρίκαλα – Παναγρινιακός           0-1
Ναύπακτος – Διγενής                    0-2
 
 
Βαθμολογία (14 αγώνες)
Τηλυκράτης                       30
…………………………………………
ΑΟ Υπάτου* *                   27
Βύζας Μεγάρων               24
Πανελευσινιακός            22
ΠΟ Φήκης                           22
Αστέρας Πετριτή             21
ΑΕ Λευκίμμης                    21
ΑΟ Τρίκαλα                        21
Ζάκυνθος                            19
…………………………………………
Απόλλων Πάργας*          16
Παναγρινιακός                                 15
Διγενής Νεοχωρίου        11
ΑΟ Χαλκίς*                        10
Ναύπακτος                        03
*Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν ματς λιγότερα
 
Επόμενη (15η αγωνιστική)
Κυριακή 19/2/2023 ώρα 15.00
ΑΟ Υπάτου – Τηλυκράτης
Αστέρας Πετριτή – Α.Ο. Χαλκίδα
Βύζας Μεγάρων – Απόλλων Πάργας
Α.Ο. Τρίκαλα – Ζάκυνθος
Διγενής Νεοχωρίου – Π.Ο. Φήκης
Ναύπακτος – Πανελευσινιακός
Παναγρινιακός   – Α.Ε. Λευκίμμης

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια