Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαντμπολ: Ήττα στο φινάλε του Κερκυραϊκού 21-22 από Εθνικός Κοζάνης

Χάντμπολ
12 Φεβρουαρίου 2023 / 11:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Για την Α2 Γυναικών

Ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν το τελευταίο που έδωσε ο Κερκυραϊκός με την Κοζάνη και  ηττήθηκε 21-22, αν και στο ημίχρονο  προηγήθηκε 14-11. Έτσι έληξε η πρώτη φάση του πρωταθλήματος με την Κοζάνη (1η) και το Αμύνταιο (2ο) να συναντούν Προσοτσάνη και Γιαννιτσά για μια θέση στην μεγάλη κατηγορία και τον Κερκυραϊκό (3ο), σε διπλές συναντήσεις με Σταυρούπολη, Βορέα Αλεξανδρούπολης και Νάουσα να διεκδικεί την τιμητική 5η θέση στην Α2 εθνική κατηγορία.



Κέρδος για τον ΚΓΣ η μεγάλη συμμετοχή πολλών νεαρών κοριτσιών που είναι το μέλλον του, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που τερμάτισε 1η στον Όμιλο. 

Πεντάλεπτα: 2-3,4-5,5-7,8-8,11-10, 14-11 (ημιχ.) 15-13,16-15,18-19,18-20,20-21,
21-22 τελικό.

Δίλεπτες 5-5 , Πέναλτι 1/1 και 5/6

Κερκυραϊκός (Ε. Χαραλαμπίδης): Ιωάννου 6, Τσαλαβούτα, Μάμαλου1, Βαρζακάκου, Πουλημένου , Καρβούνη 1, Μ. Κούρκουλου 6 , Σκορδίλη, Βλάχου 1, Κοντούλη, Χρ.Κούρκουλου 3, Βέττα 3,
Εθνικός Κοζάνης (Κ. Παπαδόπουλος):  Φλώρου Β. 2, Γκιάτα Π 6, Χατζησαββίδου3, Τότσκα, Σιάτρα, Κωτίδου 2, Πατιού 1 , Καραγιαννίδου 7, Χατζηθεωδορίδου, Ασλανίδου Ε. 1, Φλώρου Ε., Ασλανίδου Σ., Δινοπούλου, Αθανασιάδου.
 
Ν. Πέρρος: Θέλαμε το ματς μείναμε από δυνάμεις στο Β΄μέρος
Για τον αγώνα αλλά και την φετινή χρονιά ο προπονητής και γενικός συντονιστής του τμήματος στον ιστορικό σύλλογο, κ. Ν. Πέρρος δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε πολύ τον αγώνα κύρια για λόγους γοήτρου και ψυχολογίας. Μας άφησαν οι δυνάμεις όμως στο Β΄ ημίχρονο και σε κρίσιμα σημεία δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια ειδικά προς το τέλος του αγώνα. Έλειπαν πολύ από την ομάδα η Μπίμπα, η Σκουρτάϊ, η Πλασκασοβίτη και η Ξενίδου που για διαφορετικούς λόγους η καθεμία δεν μπορούσε να συμμετάσχει και ελπίζω στην Β΄ φάση να είναι παρούσες και μάχιμες. Αγωνιζόμαστε σε μια ερασιτεχνική κατηγορία με επαγγελματικές υποχρεώσεις και είναι συγκινητικό να βλέπεις παράδειγμα μαμά να έρχεται με τα μικρά παιδιά στο γήπεδο για να προπονηθεί! Με τέτοιες νοοτροπίες έχει μέλλον το Κερκυραϊκό γυναικείο χάντμπολ , κάτω από όποια σημαία εκφράζεται. Σαν σύλλογος θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με ανταγωνιστικό πνεύμα παρά την οικονομική δυσπραγία, επακόλουθο και των δαπανηρών μετακινήσεων λόγω της νησιωτικότητας μας την οποία δυστυχώς και η πολιτεία (Υπ. Αθλητισμού) και η Ομοσπονδία μας δεν έχουν λάβει υπόψη τους, γεγονός που δεν θα αποτελεί παραχώρηση ή ιδιαίτερη μεταχείριση και δεν πρέπει να είναι ούτε καν αίτημα αλλά υποχρέωση πολιτείας και ομοσπονδίας σύμφωνα και με την ευρύτερη κοινοτική αντιμετώπιση και των νησιωτικών και των ορεινών περιοχών. Θέλουμε αποκέντρωση ή  αθλητισμό μόνο στο λεκανοπέδιο άντε και στην συμπρωτεύουσα;;;  Τέλος πάντων προχωράμε και βλέπουμε την επόμενη μέρα. Στον αγώνα πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής νεαρά κορίτσια και αυτό είναι ελπιδοφόρο και πολύ καλή η πρώτη εμφάνιση της Βέττα Ραφαήλιας που ήλθε με μεταγραφή τον Δεκέμβρη από την Κοζάνη».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια