Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΠΟ θα φτιάξει το γήπεδο της Κορακιάνας

ΕΠΣΚ
15 Δεκεμβρίου 2022 / 19:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο δ/νων σύμβουλος της ΕΠΟ, Ι. Φλιππούσης στην εκδήλωση για το ποδόσφαιρο, που διοργάνωσαν η ΕΠΣ με τον Σπ. Κλαδά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η συζήτηση εστιάστηκε στις αθλητικές υποδομές και στη νέα λειτουργία της ΕΠΟ.

Με την παρουσία περισσότερων από 120 ατόμων ήλθε το καλό νέο, ότι η ΕΠΟ σε συνεργασία με την Ένωση ΘΑ φτιάξει το γήπεδο της Κορακιάνας, ώστε να γίνει ενωσιακό για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μικτών, παράλληλα δε θα φιλοξενήσει πέντε ομάδες «άστεγες» σήμερα. 

Ο κ. Σπ. Κλαδάς μίλησε για την ανάγκη να παίζεται το ποδόσφαιρο σε γήπεδα και όχι χωράφια όπως είναι σήμερα, στάθηκε στην σημερινή κατάσταση του ΕΑΚΚ (την χαρακτήρισε αδιανόητη), ευχαρίστησε τον κ. Φιλιππούση για όσα έκανε για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Βλαχόπουλος στο χαιρετισμό του μίλησε για την αδιαφορία  των τοπικών φορέων σε ότι αφορά τα γήπεδα, στάθηκε σε αυτά της Λευκίμμης που τόνισε ότι λειτουργεί χάρις στις προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας, του Πετριτή που έχει ομάδα στη Γ΄ Εθνική δεν έχει προδιαγραφές και ο Αστέρας είναι τσιγγάνος, του Αγ. Νικολάου που 12 χρόνια υπάρχει κοροϊδία, του Κοντοκαλιού που έχει ξηλωθεί εδώ και δυο χρόνια και έμεινε έτσι, του Θιναλίου όπου η ΠΙΝ δεν έκανε κάτι και το έδωσε στο Δήμο και προχωράει με τη συμβολή και του κ. Ανεμογιάννη (προέδρου του Θιναλιακού). Στάθηκε στην συνεργασία με την Κερκυραίων Πολιτεία του κ. Σπ. Κλαδά που είναι άμισθος νομικός σύμβουλος της Ένωσης και βοήθησε στην δικαίωση της Λευκίμμης. Τέλος έδωσε στον κ. Φιλιππούση πλήρη φάκελο του γηπέδου Κορακιάνας.

Ο κ. Ι. Φιλιππούσης μίλησε αρχικά για ανάγκη να κάνει μεταρρυθμίσεις στο ποδόσφαιρο της νέας διοίκησης της ΕΠΟ με προτεραιότητα στη νομιμότητα, την διαφάνεια, τον εκσυγχρονισμό και να λειτουργεί ισότιμα στο διεθνές αθλητικό στερέωμα. Μίλησε για γυναικείο ποδόσφαιρο και την αλματώδη ανάπτυξη του σε όλο τον κόσμο και προέτρεψε να μπουν βάσεις και στην Κέρκυρα. Μίλησε για την ψηφιοποίηση πολλών τομέων στο ποδόσφαιρο και για χρηματοδότηση των ΕΠΣ με ένα ποσό 1,7 εκατομμύρια €.

Για την Κέρκυρα γνώριζε για υποδομές, διαιτησία κλπ, είπε για νέα προοπτική, στάθηκε σε ΑΕΛ και Πετριτή και την τοποθέτησή τους σε Όμιλο που τις εξυπηρετεί καλύτερα. Όσο για το γήπεδο της Κορακιάνας είπε «προφανώς και προτιθέμεθα να συνεισφέρουμε στην κατασκευή του νέου Ενωσιακού γηπέδου στην Α. Κορακιάνα, έχουμε δουλέψει αρκετά για την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ που κάνουν την κεντρική χρηματοδότηση». Έκανε αναφορά στην ρήξη της ΕΠΟ με το κράτος.

Τέλος τιμήθηκε ο Β. Τσεβανέδης σαν πρώτος σκόρερ του περσινού (2021-22) κυπέλλου Ελλάδος.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια