Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φωνές του Οδυσσέα για διαιτησία και απορία… για ΑΟ Παξών

ΕΠΣΚ
14 Δεκεμβρίου 2022 / 17:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Mετά το τελευταίο ματς με τον ΟΦΑΜ και την ήττα στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς με 2-0, εξέδωσε μια ανακοίνωση που έκανε πολλά παράπονα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στους Αυλιώτες εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια σωστή αντιμετώπιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, λειτουργεί μια ακαδημία που βγάζει τα δικά της παιδιά (ο Αλ. Μουζακίτης έφτασε να γίνει επαγγελματίας και να παίξει στον Παναθηναϊκό πριν λίγα χρόνια) και ο Οδυσσέας είναι το καμάρι της περιοχής. Πέρσι και φέτος αγωνιστικά είναι πίσω, αλλά με αξιοπρέπεια και υπομονή το παλεύει.
Όμως μετά το τελευταίο ματς με τον ΟΦΑΜ και την ήττα στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς με 2-0, εξέδωσε μια ανακοίνωση που έκανε πολλά παράπονα για τη διαιτησία του κ. Κάντα και των βοηθών του, στιγματίζοντας συγκεκριμένες φάσεις, που δεν θα αναλύσουμε εδώ, δεν είμαστε στο γήπεδο δεν έχουμε άποψη.  
Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι τα εις βάρος του λάθη δεν έχουν σχέση με τη γηπεδούχο ομάδα που σέβεται για την προσφορά της στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και δεν τα χρειαζόταν να κερδίσει, θεωρώντας προφανώς άγνοια κανονισμών και λαθών από τους διαιτητές.
Παράλληλα όμως εκφράζει το παράπονό του γιατί ενώ σε ορισμένο ματς με τους Παξούς Κυριακή 13 Νοεμβρίου η Ένωση όρισε εκ των προτέρων ότι αν λόγω καιρού δεν έλθουν οι Παξοί να γίνει τη Δευτέρα 14/11 και έτσι έγινε, δεν έκανε το ίδιο και για τα άλλα ματς των Παξών (να τα ορίζει εξ αρχής την επομένη ημέρα) με αποτέλεσμα οι Παξοί μετά από 8 αγωνιστικές να έχουν παίξει 3 ματς λιγότερα, αν  και μας διαβεβαίωσαν και είναι ορισμένο να γίνεται κατά αυτόν τον τρόπο από την Προκήρυξη του πρωταθλήματος.
 
Τέλος η μακροσκελέστατη 
ανακοίνωση του Οδυσσέα καταλήγει ως εξής: 
 
«Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ήταν, είναι και θα είναι ΔΥΝΑΤΟΣ έχοντας το δικό του γήπεδο , την Ακαδημία του και τον Κόσμο του που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα σε ότι κατάσταση ή βαθμολογική θέση και αν βρίσκεται».
Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε μια ανακοίνωση που ο καθένας ο οποίος ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νησί την καταλαβαίνει. Στεκόμαστε μόνο γενικότερα στη διαιτησία, για την οποία γίνεται «ντόρος» στη χώρα μας και επισημαίνω ότι η πορεία της τα τελευταία 10-12 χρόνια ήταν φθίνουσα σε υπερθετικό βαθμό, οι ομάδες πρέπει να αποδέχονται τα λάθη εφ΄ όσον είναι ανθρώπινα και να κάνουν υπομονή, επειδή άλλαξαν οι συνθήκες και πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα είναι προς όφελός της.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια