Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξε ο δρόμος για τις ομάδες, πάμε για Ομίλους και κλήρωση

Γ ΕΘΝΙΚΗ
11 Οκτωβρίου 2022 / 16:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. H ΑΕ Λευκίμμης και ο Αστέρας Πετριτή περιμένουν εδώ και πάρα πολλές εβδομάδες τις εξελίξεις για την Γ΄ Εθνική, εκεί όπου θα εκπροσωπήσουν το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. H ΑΕ Λευκίμμης και ο Αστέρας Πετριτή περιμένουν εδώ και πάρα πολλές εβδομάδες τις εξελίξεις για την Γ΄ Εθνική, εκεί όπου θα εκπροσωπήσουν το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο. Κοντεύει να περάσει και ο μισός Οκτώβρης και το πρωτάθλημα αντί λογικά να είναι στην 3η ή 4η αγωνιστική, όχι δεν έχει ξεκινήσει, αλλά ούτε καν οι Όμιλοι έχουν φτιαχτεί και η αγωνία μεγαλώνει.

Όμως η μοναδική ουσιαστικά εκκρεμότητα που υπήρχε για να ανοίξει ο δρόμος  και να μπει σε τροχιά εκκίνησης η κατηγορία ήταν να ξεκαθαρίσει η ΕΠΟ ποια ομάδα θα ανεβάσει από την κατηγορία αυτή στην Super League 2, ανάμεσα σε Αγροτικό Αστέρα, Πανδραμαϊκό και Ηρακλή Λάρισας, που διεκδικούσαν την θέση.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ ψήφισε τη συμμετοχή του Ηρακλή Λάρισας, με μια απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία με 13 ναι, 1 λευκό και 1 όχι. Από τη διαδικασία απουσίαζαν ο Β. Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Μετά από αυτό σε Δ.Σ.  της SL2 την Τετάρτη (12/10) θα ξεκαθαριστεί η έναρξη του πρωταθλήματος.

Αυτό που μέτρησε και μετράει για την Γ΄ Εθνική είναι ότι πλέον όλες οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι γνωστές και μπορεί η Επιτροπή να προχωρήσει στον καταρτισμό των τεσσάρων Ομίλων και στη συνέχεια στην κλήρωση. Μια διαδικασία που αναμένεται να γίνει άμεσα, έτσι ώστε στο μέτρο του δυνατού να έχουμε έναρξη του πρωταθλήματος ακόμα και την μεθεπομένη Κυριακή 23 Οκτώβρη.

Οι ομάδες του νησιού μας γνωρίζουν ότι λογικά θα πάνε σε Όμιλο με ομάδες της Βόρειας Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας ίσως, Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας, αλλά όλα είναι ακόμη στο σχεδιασμό. 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια